Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 21:45

Світові зірки приїздять на музичний марафон пам'яті Сліпака

Світові зірки приїздять на музичний марафон пам'яті Сліпака
На честь Василя Сліпака проведуть музичний марафон. Фото: prolviv.com

З 29 червня по 1 липня у Києві та Львові відбудеться 2-й Міжнародний музичний марафон на честь оперного співака Василя Сліпака, який загинув під час бойових дій на Донбасі.

Фестиваль відкриють світові оперні зірки - французькі солісти Перін Медоф (сопрано), Гоша Ковалінська (мецо-сопрано), Гійом Дюссо (бас) та Пабло Вегуліа, (тенор, США).

Вони виконають "Маленьку урочисту месу" італійського композитора Джоаккіно Россіні. До них приєднається Львівська державна академічна чоловіча хорова капела "Дударик", камерний хор Gloria, академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії з диригeнтом Володимиром Сивохіпом.

Твір виконуватимуть 29 червня у Києві, 30 червня - у Львові.

1 липня французькі виконавці разом з диригентом Ніколасом Краузе представлять програму вибраних арій з опер та оркестрової музики Антоніна Дворжака і Яна Сібеліуса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм "Міф" Леоніда Кантера знову вийде у прокат

Василь Сліпак пішов воювати на Донбас добровольцем. До цього протягом 19 років жив у Франції, працював у паризькій опері "Бастилія". На міжнародному фестивалі оперних співаків в Армеле арію "Тореадор" у виконанні Василя Сліпака назвали найкращим чоловічим виступом. Улюбленою партією співака була арія Мефістофеля з "Фауста". Через неї вибрав позивний "Міф".

Уперше артист поїхав на фронт у травні 2014-го. Служив кулеметником у Пісках поблизу Донецького аеропорту. Брав участь у боях за Авдіївку. Співак загинув 29 червня 2016-го від кулі снайпера в селищі Луганське Бахмутського району на Донеччині. Воював у складі Добровольчого корпусу "Правий сектор".

У лютому 2018-го про Василя Сліпака вийшов документальний фільм "Міф" режисера Леоніда Кантера.

Зараз ви читаєте новину «Світові зірки приїздять на музичний марафон пам'яті Сліпака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі