понеділок, 12 березня 2018 15:01

"Суспільне" запустило сайт із класикою українського радіо

"Суспільне" запустило сайт із класикою українського радіо
"Суспільне" запустило сайт з архівними записами класичної музики. Фото: 1tv.com.ua

Національна суспільна телерадіокомпанія України запустила сайт "UA: Класична музика", де виклали 125 аудіозаписів відомих композиторів з фонду Суспільного мовника.

Про це йдеться на сайті каналу.

"Раніше ці записи зберігались на полицях архівів. Інколи їх діставали, щоб транслювати по радіо. А тепер їх може слухати кожен у зручний час і в будь-якому місці. Вічна класика і золотий фонд українського радіо не зазвучать по-новому від того, що вони стали цифровими", - йдеться у повідомленні.

До переліку увійшли композиції як українських, так і зарубіжних композиторів: зокрема Миколи Леонтовича, Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Людвіга ван Бетховена, Вольфганга Амадея Моцарта, Фредеріка Шопена, Річарда Вагнера та інших.

Всі композиції записані у різні роки різними виконавцями та оцифровані в єдину базу. Серед виконавців - Симфонічний оркестр Українського радіо, Академічний хор ім. П. Майбороди Українського радіо, скрипалька Мирослава Которович, Державний духовний оркестр України, піаніст Юрій Кот.

Найближчим часом планують запустити безкоштовні додатки з класичною музикою для смартфонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Духовий оркестр відіграв міні-концерт у метро

У НСТУ запустили інтернет-радіостанцію "UA: Казки", де 24 години на добу транслюють твори для дітей. Казки прочитали актор дубляжу Євген Малуха, вокаліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк, учасник гурту "ДахаБраха" Марко Галаневич, лідерка гурту "Крихітка" Саша Кольцова, письменник Сергій Жадан та співачка Христина Соловій.

Зараз ви читаєте новину «"Суспільне" запустило сайт із класикою українського радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі