четвер, 19 квітня 2018 21:45

Шукачі золота і роман про несправжнє вбивство: що покажуть на фестивалі іспанського кіно

Шукачі золота і роман про несправжнє вбивство: що покажуть на фестивалі іспанського кіно
На фестивалі іспанського кіно покажуть шість фільмів різного жанру. Фото - bit.ua

26 квітня в столичному кінотеатрі "Київ" відкривається "Тиждень іспанського кіно в Україні".Представлять шість різножанрових фільмів - від жахів до музичної комедії про молодість і бунтарство.
Пропонуємо короткий огляд стрічок.

Мотив
У центрі сюжету небагатий чоловік, який одержимий ідеєю створити літературний шедевр. Починає навмисно провокувати конфлікти між сусідами, роблячи їх героями свого роману. Так занурюється у вигадану ним самим змову з імовірним убивством, що вже не може реально оцінювати події свого життя. Показують ситуацію, коли сюжет роману виходить з-під контролю творця.
Фільм має 25 номінацій і 11 перемог в різних іспанських і міжнародни фестивалях.

Золото
Тропічний ліс Амазонки, 1538 рік. Король Карлос V відправляє групу солдатів з Іспанії на новий континент, щоб знайти місто Текутлан. Якщо солдати знайдуть поклади золота - Іспанська імперія суттєво збагатиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм про Донбас покажуть на Каннському кінофестивалі

Святий табір

Музична комедія. В центрі сюжету Сусанна і Марія - сімнадцятирічні бунтарки. З самого дитинства відпочивають у християнському таборі "Компас". Ночами тікають у найближчий клуб на дискотеки і вислуховують вранці догани сестер-настоятельок. Одного дня Марії починають з'являтися божественні бачення.

Гнів терплячого

Триллер. Чоловік втратив дружину під час пограбування ювелірного магазина. Планує знайти грабіжників і помститися . І з кожним днем гнів всередині нього стає все більше і лютіше.

Отримав численні нагороди на фестивалях кіно в усьому світі.

Вероніка
Фільм жахів, заснований на реальних подіях. У центрі сюжету старшокласниця Вероніка. Безневинна гра з дошкою для спіритичних сеансів завершується рядом страшних подій у її родині.

Мудреці племені
Документальний фільм, присвячений Сакромонте, передмістю іспанської Гранади (місту в Андалусії). Режисер Чус Гутьєррес досліджує зв'язок між передмістям і національною музикою-танцем фламенко.

В рамках фестивалю "Французька весна" показали трагікомедію "До побачення там, нагорі" Альбера Дюпонтеля. Головний герой - художник, спотворений на фронтах Першої світової. В основу ліг однойменний роман П'єра Леметра, відзначений Гонкурівською премією – найпрестижнішою у Франції. Стрічка отримала 5 премій "Сезар" – за найкращі режисуру, адаптований сценарій, операторську роботу, декорації та костюми. Головну роль виконав зірка французького кіно Науель Перес Біскаярт ("120 ударів у хвилину").

10 травня "До побачення там, нагорі" вийде в український прокат.

Зараз ви читаєте новину «Шукачі золота і роман про несправжнє вбивство: що покажуть на фестивалі іспанського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі