четвер, 01 квітня 2010 12:41

Ступка-каскадер хоче продемонструвати свою майстерність

Ступка-каскадер хоче продемонструвати свою майстерність

Народний артист України Богдан Ступка висловив бажання приймати участь у фестивалі "Київська Русь".

Про це він розказав під час прес-конференції, присвяченій фестивалю.

Фестиваль проходитиме у селі Копачів Обухівського району Київської області.

"Що я можу сказати, як каскадер? Я знімався у багатьох фільмах, їздив на конях. Дуже поважаю професію каскадерів. Підтримую цей проект, бо він може перерости у надзвичайно цікаве свято, куди приїздитимуть з усього світу. Стародавнє місто Десятинець було першим столичним містом. Спочатку я буду гостем цього фестивалю, а потім, якщо мене запросять, хотів би приймати участь. Я особисто, актори театру Івана Франка та студенти", - зауважив актор.

Володимир Янченко, автор проекту "Київська Русь" розказав, що за 32 км від Києва буде збудований аналог столиці, якою вона була за часів Київської Русі.

"Культурний центр це саме той, що побудував князь Володимир в 10 столітті. В рамкам цього проекту пройде Третій міжнародний фестиваль, він триватиме цілий рік. В цьому році ми покажемо той наш спадок, яким ми повинні пишатися", - підкреслив він.

Урочисте відкриття фестивалю заплановане на 24 квітня.

"Виступлять клуби-реконструкторів 11-13 століть, каскадери та концертні колективи. Усі фестивалі спрямовані на популяризацію нашого коріння, витоків нашої державності. Далі будуть фестивалі, присвячені різним сторіччям – одинадцятому, дванадцятому. Билини древнього Києва покажуть, що могло бути в ті часи. Наприклад, як Ярослав Мудрий воював зі своїм братом Всеволодом. Битви будуть нічні з громом та блискавкою, денні з виступами каскадерів", - зазначив Янченко.

Олександр Філатов, президент клубу каскадерів, відзначив, що каскадери уже приймали участь у роботі фестивалю минулого року.

"І в цьому році ми продовжимо співпрацю. Усі каскадери, не лише України, а й Росії, підтримують цей фестиваль. Мало хто знає, але в 11 столітті дітей виховували в окремих таборах, де їх вчили військовим мистецтвам. Вперше в історії світового кінематографа провідні каскадери дадуть майстер-клас і розкажуть свої професійні секрети, продемонструють майстерність при володінні зброєю, управлінні конем. Шоу кожного каскадера триватимуть по 1,5-2 години. Спробуємо здивувати усіх новинками", - наголосив Філатов.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ступка-каскадер хоче продемонструвати свою майстерність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі