четвер, 26 січня 2012 16:00

"Стукач!" - на вечорі еротичної поезії зганьбили ворога Винничука

"Стукач!" - на вечорі еротичної поезії зганьбили ворога Винничука

25 січня у київській книгарні "Є" письменники брати Капранови провели літературний вечір, присвячений збірці поезії "Ніч Еротичної Поезії". Еротичні вірші читали поети Келя Ликеренко, Леся Мудрак та Дмитро Лазуткін.

"Такий собі Володимир Бондаренко прийшов на мистецький захід, щось там почув, щось побачив і доніс у Генпрокуратуру. Це називається "стукачество", - цими словами брати Капранови розпочали презентацію.

Присутні закликали підтримати поета Юрія Винничука, якого звинуватили у пропагуванні порнографії. Разом із гостями спільно продекламували його скандальний вірш "Убий під..аса".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, що вірш "Убий пі...са" обурив опозиціонера Леоніда Грача — Винничук

"Ця акція є більш дієвою та живою, ніж ще одна петиція у ще один бюрократичний стіл", - зазначили поети.

На вечорі був присутній і сам Володимир Бондаренко. Почалася публічна суперечка з Капрановим, яка закінчилася тим, що Бондаренко крикнув: "Сам стукач!". Потім покинув книгарню.

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Леонід Грач звернувся до Генеральної прокуратури з проханням вжити заходів реагування на творчість письменника Юрія Винничука. У ньому звинувачує митця у порнографії та некрофілії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Винничука "настукали" в Генпрокуратуру: за порнографію та заклик повалити владу

До скандалу вірш Винничука "Убий підо...са" мав лише 100 переглядів на YouTube. Після скандалу більш ніж 17000 переглянуло відео. Вірш "Убий підар...са!" вже перекладено на російську і англійську мови. Англійською назва звучить так: "To Kill The Pidaras".

"В мене вірші без некрофілії і гомофобії",- попередив перед своїм виступом поет Дмитро Лазуткін, і додав: "Як то кажуть: не убий, а помнож".

"Поетів багато, бракує читачів. Через те, що у лихі 1990-ті Україна пережила книжковий голодомор, зараз дуже складно проторувати нові стежки на літературному просторі. Саме тому автори збірки "Ніч Еротичної Поезії" звернулися до таких тем, які цікавлять кожного - еротика і гумор. Книга проілюстрована відвертими і кумедними карикатурами української Камасутри, на яких чубаті козаки кохаються з українськими жінками. Як не дивно, автор цих замальовочок - Тетяна Шевченко - звичайна жінка, яка у минулому робила ілюстрації до дитячих книжок", - розповів Дмитро Капранов.

На осінь запланували видати другу збірку "Ночі Еротичної Поезії", в якій хочуть засвітити нових зірок. 5 лютого відбудеться кастинг поетів і художників, а 14 лютого стартує голосування.

Зараз ви читаєте новину «"Стукач!" - на вечорі еротичної поезії зганьбили ворога Винничука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі