четвер, 02 липня 2015 18:05

Стівен Кінг випустив аудіокнигу, щоб розширити коло читачив

Стівен Кінг випустив аудіокнигу, щоб розширити коло читачив
Фото: AP

В американському видавництві Simon & Schuster Audio вийшла запис нового оповідання Стівена Кінга. Письменник вирішив випробувати аудіоформат для розширення читацької аудиторії.

Надійшла у продаж аудіокнига Стівена Кінга "П'яні феєрверки" ("Drunken Fireworks"). Її особливість полягає в тому, що цей текст ще опублікований у друкованому вигляді. Стівен Кінг зробив перший досвід такого роду. "П'яні феєрверки" — розповідь, яка ймовірно буде включено в нову збірку письменника "Ярмарок страшних снів" ("The Bazaar of Bad Dreams"), яка вийде в листопаді цього року.

Історію читає Тім Семпл, який вже записав в 2008 році один з розповідей Кінга - "Сонячний пес" (в українському перекладі називається також "Той, що несе смерть"). Нова аудіокнига вийшла в американському видавництві Simon & Schuster Audio, одному з чотирьох найбільших англомовних видавництв.

Оповідання "П'яні феєрверки" (разом з 20 іншими) буде опублікований у новій книзі Стівена Кінга "Ярмарок страшних снів". Дія оповідання розгортається навколо заяви поліції про чоловіка, заарештованого за участь в конкурсі феєрверків 4 липня на озері в штаті Мен. Оповідач по імені Олден Маккосланд (Alden McCausland) — безробітний, який проводить дні, розпиваючи коктейлі з бренді і кави разом зі своєю матір'ю, і збирається порушити закон, щоб обійти свого заклятого ворога на щорічному конкурсі феєрверків.

Публікуючи вперше текст у вигляді аудіокниги, Стівен Кінг хотів зрозуміти, наскільки буде успішним такий формат для його творів і чи можна використовувати його як "тізер" майбутньої друкованої продукції.

"Це розповідь, яку потрібно саме почути", — сказав письменник газеті The New York Times. Письменник висловив надію, що коло його читачів розшириться за рахунок людей, що встигли полюбити аудіокниги.

Він зазначив, що зараз все частіше і частіше обговорюють, які видання краще - аудіо або друковані. "Для мене відповідь проста. Аудіокниги, може бути, в чомусь і більш привабливі, ніж друковані".

НоваСтівен Кінг випустив аудіокнигу розповідь, що складається з 12 200 слів, письменник вирішив випустити в аудіоформаті ще в минулому році. Він згадує, що йшов з магазину і побачив на стійці аудіокнигу, яку записав його старий друг Тім Семпл. Стівен Кінг подумав, що Семпл, письменник і актор, зможе відобразити всі особливості мови жителя штату Мен, а саме на цьому побудований розповідь "П'яні феєрверки".

Книга "Ярмарок страшних снів" стане десятим за рахунком збіркою оповідань Стівена Кінга, в який увійде 20 новел, написаних протягом останніх семи років. Деякі розповіді вже публікувалися в американських журналах, наприклад, "Ур" ("Ur"), "Смерть" ("A Death"), "Життя після смерті" ("Afterlife"); інші ж публікуються вперше. Вихід у світ збірки очікується 3 листопада 2015 року.

 
Зараз ви читаєте новину «Стівен Кінг випустив аудіокнигу, щоб розширити коло читачив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі