четвер, 18 серпня 2016 18:16

Стінґ присвятив новий альбом біженцям

"Стінґ - людина, котра повсякчас шукає спосіб, аби не нудьгувати. І тут найкраще - перемикатися на щось інше. Його "Last Ship" (11-й альбом, що вийшов у 2013-му) класний, але надто камерний. От і думаю, що має чимось іншим бабахнути, - каже продюсер Олег Буренін. - Ще й враховуючи тенденцію у ветеранів останнього часу повертатися до звуку їх золотих часів. Нові зірки зовсім кволі, ситуація чимось нагадує 1950-ті, коли щотижня поставав новий кумир. Натомість, на відміну від 1950-х, є динозаври. Вони це відчули. Такої кількості повернень, як за останні 2-3 роки, я взагалі не пригадую", - продовжує Буренін.
Британський музикант Стінґ закінчує свою 12-ту платівку "57th & 9th". Названа в честь перехрестя вулиць у Нью-Йорку, які він долав щодня, щоб потрапити на студію. Присвятив свій новий альбом біженцям і американському співаку Принсу. Для Стінґа це буде перший рок-альбом за багато років. Таке більш жорстке звучання гітари було властиве Стінґу у часи, коли він грав у гурті "The Police" у 1974-86-му. "На новому диску я не буду грати на лютні, - каже співак з посмішкою, згадуючи свій досвід 2006-го у восьмому альбомі "Songs From The Labyrinth". - Це найбільш рокерський мій диск за багато років. На ньому все підпорядковано енергії. Я просто вирішив підняти мачту і рушити вперед", - розповідає співак.

Автор: http://consequenceofsound.net
 

За словами музиканта, велика частина нової роботи розповідає про проблему еміграції. Наприклад, в пісні "Inshallah" представлена історія біженців, що прямують до Європи. Ще одна композиція, що отримала назву "One Fine Day", присвячена тим, хто зі скепсисом сприймає зміну клімату.
"Найбільшою рушійною силою міграції стане клімат", - заявив Стінґ. За його словами, мільйони людей будуть шукати безпечне місце для життя.
Як зазначив музикант, він як і раніше засмучений через вихід Великобританії з Євросоюзу. Оскільки у ЄС принаймні є програма, пов'язана з питаннями зміни клімату. У новому альбомі є і похмура балада під назвою "50 000", яку Стінґ написав під враженням від смерті співака Принса. Згадує, що читання некрологів Принса довело його до думок про смерть. "Вона не за горами, коли тобі 64, - каже Стінґ. - Відчуваю шок, коли один за одним йдуть ікони поп-культури: Принс, Девід Боуї, Гленн Фрей, Леммі. Це ж були божества в деякому роді. І коли вони йдуть, ти починаєш замислюватися про те, що і сам не безсмертний". - Музична індустрія в стані хаосу, - говорить співак. - Зараз нічого не можна прогнозувати. Не те, що в старі часи. Рок-н-рол більше не об'єднує людей, як раніше". Але, на думку Стінґа, зараз саме час повернутися до цього жанру.
Альбом "57th & 9th" вийде 11 листопада 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святослав Вакарчук читатиме лекції

Зараз ви читаєте новину «Стінґ присвятив новий альбом біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі