понеділок, 23 квітня 2018 13:59

Стало відомо, які фільми покажуть на кінофестивалі "Молодість"

Стало відомо, які фільми покажуть на кінофестивалі "Молодість"
Оголосили програму кінофестивалю "Молодість". Фото: zn.ua

Організатори 47-го міжнародного кінофестивалю "Молодість", який пройде з 27 травня до 3 червня у Києві, оголосили програму заходу.

Фільмом-відкриттям стане стрічка польської режисерки Малгожати Шумовської "Обличчя", яка отримала гран-прі журі цьогорічного Берлінського кінофестивалю.

"Молодий бунтар Яцек із польської провінції полюбляє слухати важку музику і мріє втекти до великого міста. Але поки що хлопець змушений жити з родичами та працювати на будівництві, де зводять найвищу у світі статую Ісуса Христа. Одного разу він падає з висоти й травмує обличчя. Після операції відновити зовнішність вдається, проте юнака не визнають ані батьки, ані наречена", - розповідають організатори про сюжет фільму.

У програмі "Сонячний зайчик" покажуть стрічку чилійського режисера Себастьяна Леліо "Фантастична жінка". Драму нагородили премією "Оскар" як найкращий фільм іноземною мовою. У центрі стрічки - жінка-трансгендер. Зустрічається з одруженим чоловіком. Він раптово помирає. Його родина починає цькувати жінку: не пускає її на похорон, виселяє з квартири.

До міжнародної конкурсної програми потрапив французький фільм "Опіка". Сімейна пара розлучається, за сюжетом. Не можуть поділити сина. Дитина опиняється заручником конфлікту.

У стрічці "Я не відьма" (Велика Британія, Франція, Німеччина) 8-річна дівчинка опиняється в замбійському селі сама. Місцеві жителі сприймають її за відьму. Довічно ув'язнюють дитину у державному таборі для відьом.

Фільм "Спадкоємиці" розповість про жінку з Парагваю, яка не працює, живе на успадковані гроші. Після 30 років співжиття зі своєю партнеркою розуміє, що статків вже не лишилось.

У національній програмі покажуть 21 повнометражний фільм від українських режисерів.

Поза конкурсом відбудеться показ кінострічки канадського режисера Гая Медіна "Зелений туман". Це сучасна адаптація класичного фільму Альфреда Гічкока "Запаморочення" 1958 року.

Кінофестиваль "Молодість" відбудеться у кінотеатрах "Київ", "Україна" та "Сінема-сіті". Протягом фестивального тижня фільми безкоштовно транслюватимуть на Поштовій площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукачі золота і роман про несправжнє вбивство: що покажуть на фестивалі іспанського кіно

Фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці відкриє конкурсну програму "Особливий погляд" 71-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Там відбудеться світова прем'єра стрічки. У фільмі "Донбас" розкажуть історії жителів Сходу України, які потерпають від війни. Сценарій писали на основі документальних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, які фільми покажуть на кінофестивалі "Молодість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі