Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 18:50

"Спішіть — там в руках серце з кров'ю!" Як знімають фінальні сцени фентезі-серіалу "Слов'яни"
8

Фото: Вадим Бондарук

— Спішіть — там в руках серце з кров'ю! — підганяє адміністраторка знімального майданчика.

У столичному Голосіївському лісі завершуються зйомки фінальних сцен фентезі-серіалу "Слов'яни". Фільм спільного виробництва України і Словаччини.

Фільмують епізод зі жрецем Чарадом.

"Мій герой — чаклун, проводить магічні обряди, спілкується з лісовими духами, втручається в те, що можна назвати стародавньою політикою. Найскладніше — це грим. На те, аби зробити з мене Чарада, йде хвилин 40", — каже словацький актор Душан Цінкота. Вдягнений у чорну мантію, руки залиті червоним. Бутафорське серце в його руках швидко висихає, доводиться постійно поливати кіношною кров'ю.

Історія розгортається на початку VII ст. Юна травниця Драга прагне врятувати брата, котрий потрапив під дію чарів. Знаходить у лісі пораненого незнайомця, який нічого не памʼятає. Разом із чужинцем вона намагається зʼясувати, хто він. Але чим більше дізнаються герої, тим більша біда загрожує жителям слов'янського поселення Великий Стіл, за сюжетом.

Зйомки серіалу почали у травні.

Драгу грає 18-річна Поліна Носихіна.

Автор: Вадим Бондарук
  Головну роль у фентезі-серіалі виконує 18-річна Поліна Носихіна. Вона наймолодша учасниця акторської команди "Слов'ян"
Головну роль у фентезі-серіалі виконує 18-річна Поліна Носихіна. Вона наймолодша учасниця акторської команди "Слов'ян"

"В кіно я знімаюся з 4-х років. Останнім часом у мелодрамах. — розповідає актриса. Позаду неї дим-машини створюють атмосферу туманного лісу. — Зіграти у фентезі я мріяла давно, бо вірю в долю, в дива. Коли мене запрошували на кастинг в "Слов'яни" повідомлення вчасно не прочитала і на проби прийшла останньою. Думала, що вже обрали акторку на цю роль, але затвердили мене. Драга — добрий персонаж. Вона єдина взаємодіє з усіма героями історії. Збирає трави, лікує людей і живе заради них. Моя роль цікава, але має свої мінуси. Манікюр не можна зробити, наприклад. Костюми не завжди зручні. В мене є плащ, який постійно душить під час зйомок. Багато тексту в сценарії, але забуваю свої репліки рідко".

В обідню перерву знімальну групу годують бульйоном, овочевим салатом, солодощами. Поряд з імпровізованою їдальнею відпочиває другий жрець — Сокіл. Його грає Олег Мосійчук. В одній руці тримає стаканчик з кавою, в іншій — димить сигарета. Час від часу пригладжує приклеєні довгі сиві вуса.

"Сокіл — позитивний персонаж, каже Мосійчук. — Він скеровує все так, щоб у громаді була гармонія, щоб домінували добрі сили. В нашій історії зло, здавалося б, перемогло, але в останню мить все змінюється".

Поряд голосно кричать і б'ються на шаблях каскадери — відпрацьовують сцену бою перез зйомкою.

Вони працювали в картинах Спілберга, в американському серіалі "Гра престолів". Зброю для "Слов'ян" Зброю для "Слов'ян" виготовив історик і реконструктор, котрий працював над стрічкою "Захар Беркут".

"Через зовнішній вигляд ножа, його пропорції та лінії ми намагались розкрити героя, підкреслити його характерні риси, — розповідає реконструктор Максим Рог. — Для багатих і знатних героїв виготовлювали пишно оздоблену зброю, подібну до тієї, яку носили в середньовічні феодали й племінні вожді. Але навіть у малих клинках для персонажів з простолюду ми намагались передати колорит".

Після обідньої перерви всі повертаються на знімальний майданчик. Його здалеку видно завдяки штучному туману. Знімають сцену з жерцем Чарадом та ворогами слов'ян — кочівниками-аварами. Аварським військом керує жінка.

"Моя героїня дуже сильна, навіть жорстока, має нетрадиційну орієнтацію — розказує акторка Євгенія Шимшир'ян. — Керує чоловіками. Така собі тогочасна феміністка. Моя підготовка тривала довше за самі зйомки. Аби сцена бою виглядала круто, доводилось тренуватися близько місяця. На знімальному майданчику іноді говорю про себе в чоловічій особі. Жінкою почуваюся вже коли знімаю костюм воїна".

— Знято! — лунає над Голосіївським лісом близько шостої вечора. Сонце ховається за дерева.

Загальний бюджет "Слов'ян" становить 99,7 млн. гривень. Режисери — словаки Петер Бебʼяк, Міхал Блашко та українці Сергій Санін і Олег Стахурський. Прем'єра "Слов'ян" відбудеться 2020 року на каналі "1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Що? Знову?" - вийшов трейлер комедії "Скажене весілля-2"

Зараз ви читаєте новину «"Спішіть — там в руках серце з кров'ю!" Як знімають фінальні сцени фентезі-серіалу "Слов'яни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі