пʼятниця, 25 вересня 2020 13:12

Соцмережі очима карикатуристів: виберуть найкращих з-поміж 1162 малюнків
9

Дмитро Скаженик, Україна
 Руке Соуза, Бразилія
Дієго Фельд, Аргентина
Олег Гутцол, Україна
Паям Халілі,. Іран

1162 роботи майже 400 художників із 60 країн отримали організатори конкурсу "ІТ в карикатурі". Більше третини робіт надійшли з Ірану (близько 60 художників), Туреччини та Індонезії (по 40 митців із кожної).

Конкурс організували незалежний телеканал i-ua.tv та компанія "Адамант". Його тема "Соціальні мережі".

Вони дедалі більше впливають на наше життя. Чимало людей буквально не відривають поглядів від екранів своїх гаджетів. Розважаються, навчаються, подорожують у віртуальному світі, спілкуються з людьми з будь-якого куточка планети, діляться своїми секретами. Для соцмереж не існує кордонів і перешкод. Інформація шириться як ніколи швидко, а це прискорює рух людства до свободи і прогресу.

Добре це чи погано? Витоки секретної інформації з WikiLeaks, координування кольорових революцій, використання особистих даних для втручання у вибори президента США чи голосування про вихід Великої Британії з Євросоюзу - багато і чому відбулися завдяки соцмережам. Їхня роль у перебігу світової історії і стала темою цього конкурсу.

Карикатуристи у дотепній формі показують сильні й слабкі сторони соціальних мереж, їхню позитивну або негативну роль у розвитку людства, а також передбачають їхнє майбутнє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карикатурист емоційними малюнками дякує лікарям за боротьбу з пандемією

Визначатиме переможців журі, до складу якого ввійшли відомі карикатуристи: Володимир Казаневський (Україна), Халіт Куртулмуч (Туреччина), Івайло Цвєтков (Болгарія), Бернард Бутон (Франція), віцепрезидент ФЄКО (Федерація європейських організацій карикатуристів), Валеріу Курту (Німеччина), Константин Сюннерберг (Бельгія) і Тьєрд Роялдс (Нідерланди), директор міжнародного синдикату карикатуристів CARTOONMOVEMENT.

Підсумки та оголошення переможців - на початку жовтня. Заплановані 3 грошові премії - $500, $300 та $200, спеціальний приз від групи компаній "Адамант" та інші нагороди. Роботи, що надійшли, можна побачити в одному з музеїв Києва або в онлайн-каталозі.

Пропонуємо переглянути підбірку деяких робіт.

На обкладинці 17-го номеру британського видання The Guardian Weekly розміщено карикатуру київського художника. Сергій Майдуков намалював прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона. Для американської версії журналу - президента США Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Соцмережі очима карикатуристів: виберуть найкращих з-поміж 1162 малюнків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі