Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 20:55

"Складали пісні, листуючись електронною поштою": добірка найкращих альбомів лютого

"Складали пісні, листуючись електронною поштою": добірка найкращих альбомів лютого
Vivienne Mort презентували альбом "Досвід". Фото: inkyiv.com.ua

Екзотичні інструменти, експерименти із формою і звучанням, гострі соціальні теми - Gazeta.ua пропонує добірку музичних альбомів, які вийшли у лютому.

Джастін Тімберлейк - Man of the Woods

Нова платівка стала 5-ю на рахунку американського поп-співака. У ній вирішив відійти від звичного для себе звучання. Альбом Man of the Woods є сумішшю стилів r'n'b, фанку, кантрі та соулу.

"Я зростав у штаті Теннессі - майже центральній частині країни. Місто Мемфіс відоме як місце народження рок-н-ролу, там також розвивався блюз, а Нешвіллу притаманна музика кантрі", - пояснює експерименти зі звучанням Джастін Тімберлейк.

Натхненням для співака стала природа та сім'я, зокрема його 2-річний син.

Vivienne Mort – Досвід

Український інді-рок гурт Vivienne Mort випустив 6-й студійний альбом під назвою "Досвід". Однією з композицій, яка увійшла до запису, стала пісня "Іній". З нею колектив брав участь у відборі на Євробачення-2017.

"Досвід своїх днів я певним чином вкладаю у пісні. – пояснює назву альбому вокаліста гурту Даніела Заюшкіна. - Люди їх потім слухають, і кожен думає про щось своє".
Під час запису платівки використовували дудук (кавказький духовий інструмент), флейту "сякухаті" (японський музичний інструмент з бамбуку), а також "хвилі Мартено" (клавішний електронний інструмент).

У гастролі на підтримку альбому гурт Vivienne Mort вирушить у квітні.

Franz Ferdinand - Always Ascending

Шотландський інді-гурт Franz Ferdinand випустив танцювальний альбом Always Ascending. При його створенні намагалися уникати штучності у звучанні.

"У студії була спокуса застосувати цифрові технології – ніби "відфотошопити" музику. Але все зіграли наживо, нічого не програмували. Хотіли, щоб звук вийшов сирим і рок-н-ролльним", - каже лідер колективу Алекс Капранос.

Гурт став популярним у 2000-х завдяки хітам Take Me Out, This Fire, The Dark of the Matinee, Can't Stop Feeling. 13 червня Franz Ferdinand презентують нову платівку в Києві.

Belle and Sebastian - How to Solve Our Human Problems Parts 1-3

Шотландський гурт Belle and Sebastian випустив трилогію міні-альбомів, в якому презентував 15 нових пісень.

"Зараз музика виходить у формі альбомів, це іноді розчаровує, - каже фронтмен колективу Стюарт Мердок. – Ми займаємося музикою більше 20 років. Вирішили, що можемо вигадати якусь цікавішу форму, ніж просто альбом".

Частини трилогії випускали раз на місяць. Завершальна вийшла у лютому.

MGMT – Little Dark Age

У своєму четвертому студійному альбомі американський дует MGMT співає про темні часи, які настали як у колективі, так і в країні.

В інтерв'ю для журналу Rolling Stone учасники гурту Ендрю ВанВінгарден і Бен Голвассер зізналися, що попередні два альбоми слухачі сприйняли погано. Тому музиканти побоювалися записувати новий матеріал.

На користь творчому процесу пішла відстань. Учасники MGMT перебували у різних містах. Альбом записували, листуючись електронною поштою. Крім творчої кризи, на настрій платівки вплинули президентські вибори в США та засилля соціальних мереж у сучасному світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Євробаченні-2018 Україну представлятиме Melovin

Відбулась церемонія вручення музичної церемонії Yuna-2018. Найбільше нагород отримав український співак Monatik. Він став найкращим виконавцем, його відеокліп Vitamin D назвали найкращою відеороботою року. Також його Live Show Vitamin D визнали найкращим концерним шоу. Дві нагороди отримав рок-гурт The Hardkiss. Другий рік поспіль гурт визнали найкращим в номінації "Рок-група", а їхню композицію "Журавлі" назвали найкращою україномовною піснею.

Зараз ви читаєте новину «"Складали пісні, листуючись електронною поштою": добірка найкращих альбомів лютого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі