понеділок, 04 жовтня 2010 18:00

Скрипка зібрав байкерів та голу молодь на острові (ФОТО)
25

2 і 3 жовтня на Трухановому острові в Києві відбувся четвертий Міжнародний музичний фестиваль "Рок Січ 2010", який організовує співак Олег Скрипка. На трьох сценах фестивалю виступили близько 40-а гуртів.

"Цього року ми обмежили кількість учасників, щоб кожен гурт міг як слід розвернутися. Вважаю, що Рок Січ – наймасштабніший фестиваль. Він просуває живу музику, а це насамперед рок", - прокоментував Олег Скрипка.

Ще одним нововведенням цього року став платний вхід на фестиваль. У попередньому продажі квиток на два дні можна було придбати за 80 гривень. У день фестивалю він коштував 150 гривень.

В рамках фестивалю відбулося автомобільне шоу: ретро-раллі Канів-Київ, змагання з тюнінгу і виставка "Авто&Байк всіх часів і народів". Традиційно на фестиваль приїхали близько 50-ти байкерів з різних куточків України. Всі вони, як і Олег Скрипка - члени клубу "Байкер-Січ". Байкери хваляться, що вони – сучасні козаки, кажуть, що коней їм замінили мотоцикли.

На фестивалі їли куліш і запивали його спиртним. "Гей, заховай пляшку. Ти що пляшкою світиш?" - смикають одне одного. Спиртне ховали від стороннього ока під простирадлами, на яких сиділи.

Куліш у 50-літровому казані готували кошовари Козацького цеху кошоварів.

"Три години наші хлопці варили. Тут пшоно, сухофрукти, свинина – окіст, ребра – все вариться. Смачний куліш. Продаємо по 20 гривень за тарілку" - пояснив цехмайстер Мирослав Шваб.

На "Треш-сцені" виступили молоді колективи, які грають важкий рок та етно: "Дримба Да Дзига", "Marvel", "Роллікс", "@traktor", "Назад шляху немає", "Pins". Під "Дримба Да Дзигу" молодь танцювала у спідньому.

На головній сцені "Човен" відіграли "Пропала грамота", "Плач Єремії", "Mad Heads XL", "Мандри", "ТНМК" і "ВВ".

Наступний фестиваль Рок Січ Олег Скрипка планує провести навесні. Тоді очікують теплішої погоди.

Фото: Андрій Шматов/Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Скрипка зібрав байкерів та голу молодь на острові (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі