четвер, 18 січня 2018 05:05

Скандальний фільм "Матильда" заборонили показувати в Україні

Скандальний фільм "Матильда" заборонили показувати в Україні
"Матильду" не показуватимуть в українських кінотеатрах. Фото: Газета.ру

Фільм режисера Олексія Учителя "Матильда" заборонили показувати в Україні.

Про це повідомив член експертної ради при Держкіно, книговидавець Дмитро Капранов, передає ТСН.

Таке рішення прийнято через те, що над фільмом працював музикант, якому заборонений в'їзд в Україну.

"Ось зараз ми не дозволили прокат "Матильди" за формальними критеріями. Там музикант, який там всю цю справу робив. Він у чорному списку. Наші глядачі можуть запитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є й нітрати. Ці люди з чорного списку - це нітрати. Вони є, значить, продукція вважається отруйною", - заявив Капранов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поклонська поскаржилася на фільм про Миколу ІІ

Фільм "Матильда" російського режисера Олексія Учителя - костюмована історична мелодрама, що розповідає про любовні стосунки знаменитої прими-балерини Маріїнського театру Матильди Кшесинской і майбутнього імператора Миколи II .
Так як Микола II був 2000 року канонізований РПЦ, фільм зустрів різкий опір православних активістів на чолі з депутатом Держдуми РФ Наталією Поклонскою. Вона неодноразово зверталася до прокуратури з вимогами перевірити фільм на наявність образи почуттів віруючих. Проте жодна з перевірок не виявила у фільмі порушень.
Зараз ви читаєте новину «Скандальний фільм "Матильда" заборонили показувати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі