вівторок, 19 січня 2016 14:26

Скандал навколо "Оскара" набирає обертів

Скандал навколо "Оскара" набирає обертів
Фото: nakonu.com

Американська академія кіномистецтв має намір внести зміни у відбір номінантів на "Оскар" після того, як ряд акторів закликав бойкотувати премію.

Причиною невдоволення став той факт, що серед 20 претендентів в акторських номінаціях цього року немає жодного афроамериканця, те ж саме сталося і минулого року.

Джада Пінкетт Сміт, дружина Уілла Сміта, заявила, що розчарована тим фактом, що на престижну у світі кіно премію "Оскар" цього разу не висунуто жодного темношкірого актора. "Може, всім темношкірим варто утриматися від відвідування "Оскара?", - запитала вона в Facebook.

В свою чергу кінорежисер, сценарист і актор Спайк Лі заявив, що відмовляється приходити на "Оскар" через відсутність темноношкірих акторів серед номінантів.

"Це складна, але важлива розмова, і прийшов час великих змін. Академія зробить кардинальні кроки для зміни складу її членів. Найближчими днями і тижнями ми проведемо оцінку системи членства, щоб привнести необхідне різноманіття в наш склад на 2016-й і наступні роки ", - повідомила президент американських кіноакадеміків Шеріл Бун Айзекс і додала, що тепер кіноакадеміки будуть звертати увагу на всі аспекти - гендер, расу, етнічну приналежність і сексуальну орієнтацію.

"Це не є безпрецедентним випадком для Академії. У 60-х і 70-х було важливо звертати увагу на молодих номінантів, щоб залишатися актуальними ", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Скандал навколо "Оскара" набирає обертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі