субота, 19 грудня 2020 16:43

"Сімпсонів" зобразили в стилі класиків української анімації

Художник із Республіки Комі Прокопій Уляшов намалював персонажів американського анімаційного серіалу "Сімпсони" в стилі радянських мультиків.

Присвятив свої роботи річниці виходу першого епізоду шоу. Показ "Сімпсонів" стартував 17 грудня 1989 року.

Уляшов зокрема надихнувся героями класика української анімації Давида Черкаського .

Наприклад Мардж Сімпсон дуже нагадує Варвару - сестру лікаря Айболита з фільму студії "Київнаукфільм" 1984-го. А 10-річний бешкетник Барт на Джиммі Гокінса з екранізації Роберта Луїса Стівенсона "Острів скарбів" 1988-го.

Автор: media.2x2tv.ru
 

На іншому малюнку сім`я Сімпсонів схожа на персонажів серіалу "Слідство ведуть колобки" учня Давида Черкаського Олександра Татарського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шрек" і "Темний лицар": Бібліотека Конгресу США визначилась з фільмами, які стали національним надбанням

Автор: media.2x2tv.ru
 

Більшість українців помилкого вважають мультфільм "Жив був пес" вітчизняним. Наспраді картину зняв російський режисер Едуард Назаров на московський студії "Союзмультфільм". Довгий час з Черкаським очолювали в Києві Міжнародний анімаційний фестиваль "Крок".

В Уляшова Сімспони подіні на родину з екранізацій Назарова. А замість їхнього собаки Помічника Санти художник зобразив Сірка з української народної казки.

Автор: media.2x2tv.ru
 

В серіалі "Сімпсони" двічі фігурувала наша країна. Шеф поліції Спрінґфілда якось показав величезне фото своєї рідні з України. Ще в одному з епізодів дія починається в Києві, яким керує мафіозі Віктор, зовні дуже подібний до тодішнього президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Сімпсонів" зобразили в стилі класиків української анімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі