вівторок, 13 березня 2012 17:12

Шевченківську премію може отримати "малорос"

Шевченківську премію може отримати "малорос"
Фото з сайту cit.ua

Автора книги "Воскрешение Малороссии" Олеся Бузину громадськість хоче висунути на Шевченківську премію 2013 року.

Про це 12 березня повідомив президент Центру системного аналізу і прогнозування Ростислав Іщенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченківську премію дадуть сільському вчителю

Як повідомляє УНІАН, свою ініціативу політолог мотивував "художніми достоїнствами цієї книги", а також тим, що цей твір "виконує найважливішу на сьогодні функцію патріотичного виховання за допомогою відновлення історичної правди про народ".

До того ж, доктор політичних наук, професор Києво-Могилянської академії Валентин Якушик відзначив, що книга лауреата Шевченківської премії 2011 року Василя Шкляра "Чорний ворон" і книга Бузини "Воскрешение Малороссии" є творами одного порядку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Процедуру обрання лауреатів Шевченківської премії треба змінювати - Жулинський

"Це книга про самоідентифікацію. Це те питання, що задавав собі я... Я з тих українців, які говорять: я - такий росіянин. Я не протиставляю в собі українське і російське. Я чесно абсолютно говорю: я - малорос. І я цього не боюся", - заявив Олесь Бузина.

Він повідомив, що найближчим часом має намір здійснити по Україні турне для презентації своєї книги "Воскрешение Малороссии".

Зараз ви читаєте новину «Шевченківську премію може отримати "малорос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі