пʼятниця, 19 жовтня 2012 12:13

Семилітню скрипальку назвали маленьким Моцартом

Семилітню скрипальку назвали маленьким Моцартом

Семирічна британська школярка Альма Дойчеру гарно грає на фортепіано та скрипці, а також сама пише опери. Тому любителі класичної музики, навіть, порівнюють Альму з Моцартом.

На своєму каналі в YouTube дівчинка викладає свої роботи. В число її шанувальників входить знаменитий актор, теле-і радіоведучий, письменник Стівен Фрай, який досить непогано розбирається в музиці. Саме він у своєму Twitter назвав дівчинку "новим Моцартом".

У два роки дівчинка могла назвати всі клавіші на фортепіано. На свій третій день народження Альма отримала в подарунок скрипку, і вже через рік грала сонати Генделя.

Канал YouTube дівчинки, де викладаються відео її виконання класики та власних творів, зібрав вже 85 тисяч переглядів і близько 300 передплатників.
"Я хочу, щоб люди знали, як я граю", - сказала Альма журналістам, додавши, що, коли стане старше, хоче "писати музику як Моцарт, грати на скрипці, як Перлман, а на фортепіано - як Баренбойм".


Батько дівчинки-вундеркінда відзначає, що його дочка робить у своєму віці не менш складні речі, ніж Моцарт.

Вольфганг Амадей Моцарт почав складати музику у віці п'яти років. Він грав свої твори батькові Леопольду і той записував їх. За своє коротке 35-річне життя геніальний композитор написав понад 600 творів.

Зараз ви читаєте новину «Семилітню скрипальку назвали маленьким Моцартом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі