Ексклюзиви
понеділок, 15 жовтня 2012 12:26

Сільський вчитель збудував храм з 10 тисяч аркушів паперу
8

Фото: ФОТО: Reuters

42-річний вчитель Сергій Тарасов, житель російського села Тігріцкоє, виготовив з паперу Храм Василя Блаженного. Він давно захоплюється стародавнім японським мистецтвом - модульними орігамі. З недавнього часу почав викладати цю технологію в сільській школі.

За словами Сергія, головне для фігури - виготовити спеціальні модулі, і на це йде велика частина вільного часу. "Бувають такі роботи, які доводилося по п'ять разів розбирати і збирати, щоб все вийшло", - розповідає автор.

У цьому виді рукоділля сільський учитель досяг чималих висот і вже не раз представляв свої роботи на виставках. У його будинку і в школі є зайці, півні, дракони, канарки та папуги з паперу. Нещодавно Сергій здійснив свою давню мрію - зібрав з дрібних паперових шматочків православний храм. Цілий рік він готував для нього деталі - на них пішло більше 10 000 аркушів паперу формату А4. Без ескізу він створив точну копію Храму Василя Блаженного висотою в 1,5 метра.

У колекції Сергія Тарасова є також копія Мінусинського Спаського собору. На нього пішло шість місяців роботи. Зараз майстер готується зробити паперовий Кремль і Червону площу.

Зараз ви читаєте новину «Сільський вчитель збудував храм з 10 тисяч аркушів паперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі