Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2011 18:02

Селінджер продовжував писати і після 1965 року

Селінджер продовжував писати і після 1965 року

Американський письменник Джером Девід Селінджер продовжував писати книги і після 1965 року, хоча досі вважалося, що він закинув літературу і жив відлюдником до самої смерті.

Автор бестселера "Над прірвою у житі" помер минулого року. Нещодавно виявлені листи Селінджера вказують на те, що він продовжував письменницьку роботу і залишив після своєї смерті неопубліковані твори, пише The New York Times.

Селінджер, який нічого не опублікував після повісті "16-й день Хепворту 1924 року", що вийшла в 1965 році, згадує про існування якогось рукопису у листі своєму другу Майклу Мітчеллу, відправленому в 1982 році. З листа, відправленого тому ж Мітчеллу в 1994 році, також випливає, що Селінджер продовжує писати книги.

"Я продовжую наполегливо працювати", - писав він. "Майже ті самі години, що і раніше", - йдеться в тому листі.

Три останні листи до Мітчелла, який створив обкладинку для першого видання "Над прірвою у житі", були знайдені його подругою Рут Лінке. Вона продала їх бібліотеці і музею Моргана, де знаходяться ще 11 листів Селінджера до свого друга.

Зараз ви читаєте новину «Селінджер продовжував писати і після 1965 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі