Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2018 10:46

Найбільшу крадіжку витворів мистецтв досі не розкрили

Невідомі пограбували Бостонський музей Ізабели Гарднер. 13 шедеврів світового живопису втрачено. Найбільше пограбування музею в історії.

Похмурим ранком 18 березня 1990 року до будівлі музею Ізабели Гарднер, у американському Бостоні зайшли двоє поліцейських. Без перешкод минули охорону. За кілька годин виявилось, що жодних правоохоронців в галереї нема. Безслідно також зникли 13 найдорожчих картин експозиції.

Загальна вартість викраденого - $500 млн. - $948 млн. на сучасні гроші.

Це була найбільша крадіжка предметів мистецтв в історії.

  Бостонський музей Ізабели Гарднер
Бостонський музей Ізабели Гарднер

Найціннішими зі зниклих шедеврів були полотна "Концерт" нідерландського майстра XVII ст. Яна Вермера, вартістю приблизно $200 млн. та "Христос під час шторму у морі Галілейському" - єдиний морський пейзаж голландського майстра Рембранда. З музею вкрали ще дві його роботи - "Леді та джентльмен у чорному" та "Автопортрет".

Також галерея втратила роботи Едгара Дега, Едуарда Мане та Говерта Флінка.

Автор: Рембранд
  “Христос під час шторму у морі Галілейському”
“Христос під час шторму у морі Галілейському”

18 березня 2013 року на прес-конференції голова бостонського відділу ФБР Річард ДеЛоріес повідомив, що особистості злочинців встановили. Грабіжники входять до організованого угрупування, що скоює злочини на північному сході США. Більше інформації не оприлюднили. Агент послався на таємницю слідства.

Наразі жодна картина досі не знайдена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екранізували першу рок-оперу

Автор: Ян Вермер
  “Концерт”
“Концерт”

Бостонський музей Ізабели Гарднер — приватна галерея мистецтв у Бостоні, штат Массачусетс, США. Відкрився у 1903 році. Музей заснували філантроп Ізабела Стюарт Гарднер та історик Бернардом Беренсоном. В музеї зберігається більше 2500 предметів образотворчого мистецтва.

Зараз ви читаєте новину «Найбільшу крадіжку витворів мистецтв досі не розкрили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі