Ексклюзиви
понеділок, 25 вересня 2017 14:08

Розповіли, що чекає на експонати Революції Гідності

Розповіли, що чекає на експонати Революції Гідності
Фото - http://zik.ua

Меморіально-музейний комплекс Революції гідності в Києві з'явиться не раніше, ніж через п'ять-сім років.

Про це на брифінгу повідомив генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні - Музею Революції гідності Ігор Пошивайло.

"Сучасне експозиційний простір вимагає певного приміщення. У нашому випадку це не може бути невелика кімнатка. Оголосили конкурс на організатора і підрядника на проведення міжнародного конкурсу на проект з будівництва меморіально-музейного комплексу. Завершити перший конкурс плануємо в кінці цього або початку наступного місяця", - сказав Пошивайло.

Поки будівлі музею немає, Пошивайло пропонує робити тимчасові експозиції музею Майдану на п'ятому поверсі "Українського дому".

"Поки що це питання ніяк не вирішується. Пишемо листи і проводимо наради. Але на нас ображаються колеги з Музею історії Києва, які вважають, що ми хочемо їх вижити з експозиційного простору", - сказав він. Зараз на п'ятому поверсі Українського дому - сховище експонатів музею історії Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця відтворила портрети українських гетьманів

14 вересня Київрада виділила 1,23 га землі для будівництва об'єкта "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" в Києві на алеї Небесної сотні (на вулиці Інститутській, 3). У складі Музею Революції гідності, крім експозиції, будуть також меморіал пам'яті і центр досліджень. Проект, згідно з яким почнеться спорудження меморіалу і музею, мають розробити до Дня гідності і свободи, 21 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, що чекає на експонати Революції Гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі