Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2017 08:34

Російський режисер пояснив, чому створив фільм про Сенцова

Російський режисер пояснив, чому створив фільм про Сенцова

У Берліні відкрився міжнародний кінофестиваль "Берлінале" і триватиме 10 днів.

Завтра, 11 лютого, відвідувачам покажуть документальний фільм російського режисера Аскольда Курова "Процес. Російська держава проти Олега Сенцова", повідомляє портал "Радіо Свобода".

Картину представлять в рамках проекту, присвяченого 30-річчю Європейської кіноакадемії, що домагається звільнення в'язня.

Кінострічка розповідає про справу ув'язненого в РФ українського режисера.

"Хотілося розповісти одразу і про Олега і як про людину, і як про режисера, і про його близьких, і про саму цю справу і процес, і про контекст, у якому все це відбувається", - пояснює Куров, чому хотів зняти фільм про Сенцова.

У Росії спонсорувати фільм про сфабриковану ФСБ політичну справу ніхто не наважився, каже режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисера Олега Сенцова вразила підтримка Джонні Деппа

Режисер Аскольд Куров два роки працював над фільмом про те, як після анексії Криму російські спецслужби схопили, звинуватили в тероризмі і засудили його колегу Олега Сенцова. Назва фільму – "Процес" – нагадує режисерові про відомий роман Франца Кафки з такою ж назвою.

Куров знімав засідання суду в Ростові-на-Дону, у ході якого у серпні 2015 року засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у нібито створенні на півострові терористичної організації.

Зараз ви читаєте новину «Російський режисер пояснив, чому створив фільм про Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі