пʼятниця, 03 жовтня 2014 19:09

Росія внесла латвійського театрального режисера в "чорний список"

Росія внесла латвійського театрального режисера в "чорний список"
Алвіс Херманис. Фото: Gints Malderis

Директор Бюро по захисту Конституції Латвії Яніс Майзитис, депутат сейму Андрейс Юдинс і театральний режисер Алвіс Херманис внесені Росією в "чорний список", свідчить наявна в розпорядженні BNS інформація.

Прес-секретар зовнішньополітичного відомства Карліс Эйхенбаумс підтвердив агентству, що Росія занесла в "чорний список" кількох громадян Латвії. У той же час він не підтвердив і не спростував того, що ними є три вищевказаних громадянина Латвії.

"По всій видимості, Росія просто керувалася своїм розумінням мотивації - не залишатися в боргу" у Латвії. Такий підхід ми не вважаємо ні розумним, ні конструктивним", - сказав він, додавши, що відповідні люди поінформовані про рішення Росії.

Як повідомлялося, в кінці липня рішенням міністра закордонних справ Латвії Едгарса Ринкевича троє російських виконавців - Олег Газманов, Йосип Кобзон і Алла Перфілова, яка виступає під сценічним псевдонімом Валерія - були внесені в "чорний список" осіб, яким заборонений в'їзд в країну. Причиною заборони стало те, що артисти підтримали приєднання Криму до Росії. В результаті артисти не змогли взяти участь у міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики "Нова хвиля".

Зараз ви читаєте новину «Росія внесла латвійського театрального режисера в "чорний список"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі