Ексклюзиви
вівторок, 17 жовтня 2017 17:26

Російський артист, який підтримав анексію Криму, збирається в Україну

Російський артист, який підтримав анексію Криму, збирається в Україну

15 листопада у Київському театрі оперети запланований моноспектакль "Над балаганом небо" російського актора і режисера Костянтина Райкіна. Артист є прихильником окупації Криму.

"Думаєте, я якоюсь частиною своєї натури не радію, що Крим став тепер російський? Та радію, звичайно! У мене там багато знайомих, близьких людей. Я вже не кажу про те, що у мене українська сім'я. Коли я дізнався про націоналістичні настрої в Україні, перше, про що я подумав: "А як же російські люди? Як же російський Севастополь?" - заявив Костянтин Райкін влітку 2014-го.

Квитки на моновиставу Райкіна коштують 900-2000 грн.

5 жовтня Верховна Рада ухвалила зміни в Законі "Про гастрольні заходи в Україні".
За 30 днів організатори гастролів мають попередити Службу безпеки України про намір запросити російського артиста. Громадянина країни-агресора перевірять на наявність або відсутність законних підстав для недопущення його на нашу територію.
"Це дозволить унормувати не питання музики, концертів чи фестивалів. Це Закон про гібридну війну Росії проти України. Почастішали випадки, коли російські артисти виступають в окупованому Криму, а за кілька днів в інших містах України. Це відбувається тому, що організатори гастролей не несуть жодної відповідальності за тих, кого запрошують, - каже віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. - Усунеться проблема, коли українським правоохоронцям доводитися виловлювати вже постфактум російських виконавців-порушників".
Організаторів гастрольних заходів за недотримання законодавства чекає штраф у розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Зараз ви читаєте новину «Російський артист, який підтримав анексію Криму, збирається в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі