понеділок, 26 вересня 2011 18:24

Роману Поланскі не загрожує арешт на кінофестивалі в Цюриху

Роману Поланскі не загрожує арешт на кінофестивалі в Цюриху

Швейцарська поліція не буде заарештовувати режисера Романа Поланскі, який у вівторок планує приїхати на кінофестиваль в Цюрих, повідомляє прес-секретар Федерального управління юстиції і поліції Інгрід Райзер.

За її словами, "рішення про невидачу, прийняте урядом Швейцарії 12 липня 2010 року, ясно показує, що Роман Поланскі більше не розшукується для екстрадиції".

"Роман Поланскі також не фігурує в Національній швейцарської пошуковій системі РИПОЛ", - додала вона.

Як йдеться у повідомленні, поширеному раніше прес-службою цюрихського кіноогляду, режисер прибуде на фестиваль 27 вересня і візьме участь в урочистій церемонії, під час якої йому буде вручена нагорода за внесок у світовий кінематограф. Жодних інтерв'ю 78-річний Поланскі давати не буде, підкреслюють організатори фестивалю, який проходить з 22 вересня по 2 жовтня 2011 року.

Нагадаємо, прославлений кінематографіст був затриманий 26 вересня 2009 року по приїзду до Цюриху на підставі ордера на арешт, виданого судовою владою США. Американська юстиція досі не закрила проти володаря численних світових кінопремій справу 33-річної давнини.

У 70-х роках минулого століття Поланскі був звинувачений в незаконному зв'язку з 13-річною Самантою Геймер. У грудні 2009 року, після декількох місяців перебування в швейцарській в'язниці, Поланські був відпущений під заставу і переведений під домашній арешт. У своєму будинку в швейцарському містечку Гштаад Поланскі пробув до липня 2010 року, коли влада Швейцарії прийняли рішення не видавати режисера США. Після цього він одразу залишив територію Конфедерації.

Зараз ви читаєте новину «Роману Поланскі не загрожує арешт на кінофестивалі в Цюриху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі