Ексклюзиви
пʼятниця, 10 грудня 2010 13:53

Роботи дітей Кінаха і Порошенка виставили на рівні з Пікассо і Шагалом (ФОТО)
20

Марк Шагал, "Диптих", 1950 р. Стартова ціна - $30-40 тисяч.
Фото: Фото: Лига
Михайло Клодт, "На ріллі", 1871 р. Стартова ціна - $150-180 тисяч.
Михайло Врубель, "Беріг моря", 1894 р. Стартова ціна - $70-100 тисяч.
Ольга Сахарова, "Мисливці". Стартова ціна - $50-70 тисяч.
Форест Пьєр (1881-1971), "Натюрморт", третя чверть ХХ ст. Стартова ціна - від $6000 до $8000 тисяч.

У Києві відкрилася різдвяна передаукціонна виставка "Колекційний живопис і іконопис", який безпосередньо знайомить прихильників мистецтва з творчістю Пабло Пікассо, Михайла Врубеля і Марка Шагала. В цілому експозиція представляє класичний живопис рубежу ХІХ-ХХ століть і твору геніїв авангарду ХХ століття, українських радянських класиків і сучасних художників. Також на аукціон виставлені українські і російські ікони ХVIII-XIX ст. Торги проводить аукціонний дім "Корнерс".

Безперечним топ-лотом є графічна робота з релігійної серії Марка Шагала - одного з найбільш відомих представників світового художнього авангарду ХХ століття. Графічний "Диптих" з дарчим написом Шагала виконаний в 1950 році і відноситься до періоду, коли майстер активно працював над ілюстраціями до Біблії, які були видані в 1956 і 1960 роках в Парижі. Стартова ціна - $30-40 тисяч. В той же час, Пабло Пікассо, хоч і є одним з найдорожчих художників світу, на даній виставці представлений роботою "Король" (1969 р.), яка оцінена всього в $4000-6000.

Серед лотів, що презентують "золоте століття" російського живопису, заслуговує уваги твір основоположника традицій російського реалістичного пейзажу передвижника Михайла Клодта. Унікальність картини Клодта "На ріллі" (1871) полягає в тому, що вона є раннім варіантом знаменитого монументального полотна "На ріллі" (1872), що займає центральне місце в творчості художника. При цьому на даному аукціоні картина стане найдорожчим лотом - її стартова ціна $150-180 тисяч.

Знаковим лотом аукціону стане морський пейзаж Михайла Врубеля. Живопис майстра нечасто зустрічається навіть на світових аукціонах, а мариністична тематика взагалі рідкісна для нього. Вишукана і несподівана в своєму овальному форматі, картина "Беріг моря", можливо, відноситься до групи етюдів, виконаних Врубелем з натури під час подорожі в 1894 році з Генуї до Константинополя. Стартова ціна - $70-100 тисяч.

Вперше на українських торгах виставлена робота відомої на світових аукціонах художниці російського зарубіжжя Ольги Сахарової, дружини живописця Отто Лойда - племінника Оскара Уайлда. Монументальне полотно "Мисливці" (198х165), виконане в стилі "арт-деко", виступає рідкісним зразком її ранніх робіт, періоду захоплення творчістю прославленого засновника примітивізму Анрі Руссо. Її робота - одна з найдорожчих на аукціоні, естімейт - $50-70 тисяч.

Не обійшли увагою передаукціонну виставку відомі українські політики - Петро Порошенко, Дмитро Табачник і Анатолій Кінах.

Крім того, разом з творами метрів в залах музею можна побачити виставку дитячих робіт дітей відомих політиків, бізнесменів і діячів культури.

Передаукціонну виставку всі охочі зможуть побачити в музеї "Духовні скарби України" (вул. Десятинна, 12) з 10 до 17 грудня щодня, з 10:00 до 19:00. Вхід вільний.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Роботи дітей Кінаха і Порошенка виставили на рівні з Пікассо і Шагалом (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі