четвер, 08 грудня 2011 17:00

Режисер заборонив знімальній групі говорити з актором

Режисер заборонив знімальній групі говорити з актором

Молодий режисер Дмитро Сухолиткий-Собчук під час зйомок свого фільму "Борода" заборонив знімальній групі розмовляти з виконавцем головної ролі. Цьогоріч цей сценарій переміг на конкурсі "Коронація слова".

"Герой мого фільму "Борода" – самотній чоловік, що живе у вимираючому селі. Донька за кордоном, умовляє їхати до неї. Він лишається, не хоче покидати свій порепаний світ. Михайло Іллєнко сказав, що це – приречений герой. Від таких треба відходити. Зараз потрібні герої-переможці. Але він – не персонаж бойовика, у якого всі подвиги назовні. У своєму світі він робить вчинок. Мені подобаються герої з надломом, які шукають змін у зовнішньому через внутрішнє. Хоча це не завжди ефектно виглядає на екрані. Умовив актора приїхати з Коломиї в глухе село", - розказав режисер.

Головного героя зіграв актор Зиновій Симчич.

"Він– дуже добрий. А мені треба сердитий герой. На репетиціях постійно ця доброта вилазила. Хотів, щоб вона за роки самотності заховалась у шкаралупу. Попросив знімальну групу спілкуватися з актором лише коли цього не можна уникнути. Він жив у кімнаті сам. За два дні почав сердитися. На одній зі сцен зірвався, виказав мені в очі багато неприємного. Я навіть образився. Потім зрозумів, що сам до цього довів. Правда, яка була за екраном, потім з'явилася в кадрі", - зазначив Сухолиткий-Собчук.

Прочитати про те, як молоді українські режисери роблять свої перші кроки, детальніше можна у журналі "Країна" № 47 (100) за 9 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Режисер заборонив знімальній групі говорити з актором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі