Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2011 13:34

"Регіонал" Петро Цюрко відкрив стадіон на Черкащині
16

Фото: ФОТО: Ірина ПАТЛАТЮК

У середу, 24 серпня, в селі Паланка Уманського району на Черкащині відкрили стадіон. Він є одним з найбільших в області.

Футбольне поле засіяли травою, яку привезли з Бельгії. Проклали спеціальну дренажну систему. На трибунах спортивної арени одночасно зможе вміститися 1,5 тис глядачів. Вони будуть сидіти на сучасних пластикових стільцях, придбаних в одній з країн Прибалтики. Результати спортивних баталій висвітлюватимуться на електронному табло, сучасна звукопідсилювальна апаратура стане в нагоді спортивним коментаторам, суддям змагань.

Центральний стадіон Уманського району, а саме так офіційно називається нова спортивна арена, стане найкращим спортивним об'єктом Уманського району. Кошторисна вартість стадіону європейського зразка – 2 млн грн.

На відкриття завітали народний депутат України від Партії регіонів Петро Цюрко, заступник губернатора Василь Корнієнко, мер Умані Юрій Бодров. Гостей вітали голова Уманської РДА Анатолій Петренко та голова Уманської районної ради Сергій Кулібаба.

Перед відкриттям стадіону вони відвідали виставку, де були показані всі здобутки району. Разом з відкриттям проходило районне свято обжинків. Зокрема кожне село виставило свій "Стіл достатку" зі стравами та напоями. Селяни припрошували гостей з'їсти печених молочних поросят та смаженої риби.

Після урочистого відкриття, першими м'яч ударили Василь Корнієнко, Анатолій Петренко та Віктор Гордій, заступник директор Уманського тепличного комбінату. Після них з показовими виступами вийшли кращі спортсмени району.

Свято завершилося нагородження кращих господарств району та кращих працівників.

Стадіон ще не добудований. Окрім центральної спортивної арени, завершується будівництво запасного футбольного поля та волейбольного і баскетбольного майданчиків. Для спортсменів у вільних кімнатах сільського ФАПу обладнано дві роздягальні.

Стадіон будували прискореними темпами, всього 5 місяців. Він з'явився на місці сільського занедбаного спортивного майданчика зразка 70-х рр. минулого століття. Планується, що на новому футбольному полі та інших спортивних об'єктах будуть проводитися змагання районного та обласного рівнів, спартакіади, районні свята, концерти тощо.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Петро Цюрко відкрив стадіон на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути