понеділок, 02 квітня 2012 12:55

Дозвіл на евтаназію в Україні призведе до торгівлі органами

Дозвіл на евтаназію в Україні призведе до торгівлі органами
Введення евтаназії сьогодні - небезпечне. Фото: tsn.ua

На сьогоднішній день введення евтаназії в Україні могло б призвести до неконтрольованих наслідків. Таку думку висловив президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман.

"Торгівля органами йшла б, як курми на ринку. Хоча я розумію, що в певних випадках це необхідно, щоб людина все-таки пішла з життя гідно і без мук", - сказав він, передає УНН.

На думку психіатра, для введення евтаназії в Україні має бути "чесне застосування законів". "Адже в Україні можна прийняти будь-який закон, а жити ми будемо все одно за тими поняттями, які закріплені у свідомості", - додав він.

10 років тому, 1 квітня 2002 року в Нідерландах вперше в світі була легально застосована процедура припинення життя людини, що страждає невиліковним захворюванням і яка, при цьому, нестерпно страждає. Сьогодні щорічна кількість "заявок на смерть" в Голландії обчислюється тисячами, евтаназія дозволена в країнах Бенілюксу, Швейцарії, трьох штатах США (Орегон, Вашингтон і Монтана), законопроект про її легалізацію розглядається парламентом Шотландії. В Україні, як і в більшості країн світу, евтаназія заборонена.

Зараз ви читаєте новину «Дозвіл на евтаназію в Україні призведе до торгівлі органами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути