пʼятниця, 09 листопада 2012 07:47

Роботу Пікассо продали за 41,5 мільйона доларів

Роботу Пікассо продали за 41,5 мільйона доларів

Картина "Натюрморт з тюльпанами", створена Пабло Пікассо в 1932 році, продана на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 41,5 мільйона доларів, повідомляє Agence France-Presse.

До торгів, що пройшли увечері в четвер, 8 листопада, за місцевим часом, "Натюрморт з тюльпанами" планувалося продати за 35-50 мільйонів доларів. "Натюрморт з тюльпанами" зображує музу і кохану художника Марі-Терезу Вальтер. Ще один портрет Вальтер - "Жінка біля вікна" - пішов з молотка за 17,2 мільйона доларів при естімейті в 15-20 мільйонів.

У число топ-лотів аукціону імпресіоністів і модерністів, проведеного Sotheby's, також увійшло "Пшеничне поле" Клода Моне, продане за 12,1 мільйона доларів - значно вище попередньої оцінки в 5-7 мільйонів.

При цьому ще дві роботи Пікассо - "Помідорний кущ" (оцінка 10-15 мільйонів) і "Жінка в зеленій сукні" (оцінка 6-8 мільйонів доларів) - не викликали інтересу покупців і були зняті з торгів. Також не вдалося продати "Жінку з горностаєм" Пола Сезанна, оцінену в 5-7 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «Роботу Пікассо продали за 41,5 мільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі