середа, 16 травня 2007 12:05

"Банки з супом" Енді Уорхолла купили за $5 мільйонів (ФОТО)

Консервна банка з томатним супом марки "Кемпбелл" від культового майстра поп-арту Енді Уорхола на вечірніх торгах Sotheby"s в Нью-Йорку пішла з молотка за 4,9 мільйона доларів США, що з урахуванням торгової премії значно перевищить 5 мільйонів. Натуралістичне зображення консервної банки датоване 1964 роком.


Уорхол присвятив банкам з супом 48 творів. Порція трохи менше аналогічного супу була продана напередодні за 2,5 мільйона доларів США.

Перші п"ять робіт з "консервної" серії майстер епатажу виготовив для одного з шоу, на якому продавав їх по 100 доларів США. Ніхто не здогадувався тоді, що до кінця століття банки з супом Уорхола займуть почесне місце в нью-йоркському Музеї сучасного мистецтва, і стануть іконою американського поп-арту.

Енді Уорхол зображав окрім банок з супом, пом"яті доларові банкноти, ящики з пральним порошком, а також залишив свій слід в історії серією портретів видатних сучасників, вперше виконаних в стилі "техно", передає РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «"Банки з супом" Енді Уорхолла купили за $5 мільйонів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі