пʼятниця, 23 липня 2010 09:44

Психологічний трилер відкриє Венеціанський кінофестиваль

Психологічний трилер відкриє Венеціанський кінофестиваль

Фільм Даррена Аронофскі "Чорний лебідь" відкриє 67-й Венеціанський кінофестиваль, повідомляється на сайті фестивалю.

Психологічний трилер, що розповідає про суперництво двох танцівниць Нью-Йоркського балету, увійде до конкурсної програми фестивалю. У фільмі зіграли Наталі Портман, Вайнона Райдер, Барбара Херши, Венсан Кассель і Міла Куніс.

Аронофскі вже брав участь у кіноогляді у Венеції: у 2008 році йому присудили "Золотого лева" за "Рестлера" з Міккі Рурком.

Венеціанський фестиваль відкриється 1 вересня (тоді ж відбудеться прем'єра "Чорного лебедя") і продовжиться до 11 вересня.

Раніше стало відомо, що журі 67-го Венеціанського кінофестивалю очолить Квентін Тарантіно. Творець "Кримінального чтива" вже брав участь в роботі кінофестивалю в 2004 і 2007 роках, проте головою журі не був.

Повний список фільмів - учасників конкурсу буде оголошений пізніше. Вже відомо, що в рамках фестивалю відбудеться ретроспектива італійської кінокомедії (1937-1988 років). Крім того, буде організована програма пам'яті італійського актора і режисера Вітторіо Гассмана.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Психологічний трилер відкриє Венеціанський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі