вівторок, 10 жовтня 2017 14:21

Психологи пояснили феномен популярності Олега Винника

Психологи пояснили феномен популярності Олега Винника
Психологи розказали про феномен Олега Винника. Фото - liza.ua

Фахівці з області психології розповіли, в чому полягає феномен популярності українського естрадного співака Олега Винника.

Інтерв'ю з двома психологами опублікували на сайті Karabas Live.

"Він не боїться бути сексуальним і йде на ближній контакт"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винник кардинально змінив імідж

"Однозначно можу сказати, що артист не використовує методи нейролінгвістичного програмування (НЛП). Тобто не практикує навмисне повторення рухів або слів із метою в чомусь переконати людину, - стверджує лікар психологічного центру TopSens Антон Клименко. - Олег уміє працювати з публікою: по-перше, не боїться бути сексуальним на сцені (стиль одягу й манера поведінки), по-друге, часто йде на ближній контакт із прихильницями (обіймається, цілується). Такі "методи впливу", головним чином, і роблять його привабливим для жінок. Крім того, тематика пісень і тембр голосу Олега створюють потрібну атмосферу. Шанувальниці приходять на його концерти, щоб отримати дозу любові й уваги, яких їм, як правило, не вистачає в повсякденному житті, - стверджує психолог.

Шанувальниці приходять на концерти Винника, щоб отримати дозу любові й уваги

"Він - символ, за допомогою якого жінки ностальгують"
"Творчість артиста і його образ - родом з 1990-х, коли більшість його шанувальниць були молоді та повні надій, - каже психоаналітик Юлія Шуваєва.-
Привабливий образ, в якому помітно змішання стилів. Зовні він нагадує "ангела" - красивого чоловіка з проникливим поглядом. Який, коли дивиться в очі чи з екрана телевізора, заглядає в саме серце жінки. Йому 44 роки, у нього прекрасна статура, він зовні схожий на Ігоря Талькова. У Ігоря був образ жертовного чоловіки, що вічно страждає. Він загинув трагічно. Це улюблений образ жінок, обумовлений культурними особливостями країн колишнього СРСР".

Винник так подає себе по відношенню до прихильниць, що кожна хоче бути особливою для нього

"З іншого боку, його одяг і образ говорять про хуліганство, свободу, зневажливе ставлення до вимог часу. Це прояви підлітковості, бунту. Він привабливий для тих, хто зачитувався жіночими романами - красива жінка, красивий принц. А оскільки в реальності у наших жінок чимало розчарувань у житті, чоловіках і відносинах, то романтичний Принц з казкової країни виробляє сильний ефект", - каже Юлія.


"Його музика, образи, подача ніби родом з 1990-х років. Це регресивно повертає всіх прихильниць до часів їхньої молодості, коли вони відчували себе натхненними. Все життя були попереду, вони були сповнені сил і любові. У періоди депресій, страшних подій, криз люди повертаються туди, де їм було добре та спокійно. Вибирають собі образи чи місця, асоціативно пов'язані з минулим. Винник ідеально підходить для цього. Він - символ, за допомогою якого жінки ностальгують", - каже експерт.

Із Винником жінки відчувають себе красивими, молодими, впевненими, неповторними

Олег створює відчуття Виняткової жінки.

"Винник спілкується в інтерв'ю і на концертах за допомогою формулювань "мої хороші", "моя душа", "серце слухає", "тим, що дарував мені Бог ...", "не хочу бути фальшивим". Тобто, він винятковий персонаж і його жінка теж виняткова. Він так подає себе по відношенню до прихильниць, що кожна хоче бути особливою для нього. Переглядаючи кліпи чи перебуваючи на концерті, жінки несвідомо асоціюють себе з героїнями його творчості і стають на їхнє місце. Почуваються красивими, молодими, впевненими, неповторними", - каже Юлія Шуваєва.

"Уявіть жінок, у яких забрали право на фантазію бути коханою й винятковою. Більшість фанаток Олега Винника - жінки середнього та старшого віку, розчаровані в житті і своїх чоловіків, важко працюють, що не дозволяють собі задоволень. Тривожні, відчувають самотність і зустрічаються з нерозумінням всередині сім'ї. І коли з'являється образ з їх фантазії, то, звичайно, це ніби другий шанс.Я не сильна в нашій естраді, але аналогів поки що не бачу", - каже психолог.

Олег Винник розповів про найбезглуздіші чутки, що про нього поширювали в мережі. Зокрема, йому приписували дружбу з родиною президента й участь у бандитському угрупованні. А також відповів на запитання, який подарунок для нього став дорожчим за матеріальні цінності. "Любов. Що може бути краще того, коли людина віддає тобі себе на все життя?", - прокоментував артист.

Зараз ви читаєте новину «Психологи пояснили феномен популярності Олега Винника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі