вівторок, 24 лютого 2015 06:35

Прокуратура встановила "беркутівців", які стріляли по мітингувальниках

Прокуратура встановила "беркутівців", які стріляли по мітингувальниках
uk.wikipedia.org

Через рік після трагічних подій на Майдані встановлені всі бійці роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут", які брали участь у розстрілі протестувальників 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській в Києві. 

Тоді від куль спецпризначенців загинули 39 учасників мирних протестів, і не менше 8 осіб було поранено, повідомляє прес-служба столичної прокуратури, передає "Укрінформ".

"Крім раніше затриманих двох бійців та командира цього підрозділу слідчими 23 лютого 2015 року повідомлено про підозру ще 20-ти бійцям так званої "чорної роти" за ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15 п.п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 262 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки; вчинення за попередньою змовою умисних вбивств та замахів на вбивства декількох осіб, способом небезпечним для життя багатьох осіб; втрата табельної зброї)", - йдеться у повідомленні.

Відтак двох бійців у понеділок внаслідок спільної спецоперації Генпрокуратури, МВС та СБУ було затримано, інших оголосили в розшук.

"Судом винесено ухвали про їх затримання та доставку до суду для обрання запобіжного заходу. За результатами більше двадцяти обшуків, проведених одночасно в м. Києві та шести областях, а також інших слідчих та процесуальних дій, отримані додаткові дані причетності вказаних осіб до інкримінованих злочинів. Слідство у провадженні триває", - повідомили в ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура встановила "беркутівців", які стріляли по мітингувальниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути