Ексклюзиви
четвер, 19 жовтня 2017 18:21

Презентують фільм про кіборгів

Презентують фільм про кіборгів
www.radiosvoboda.org

20 жовтня, о 12.00 в Національному музеї історії України у Другій Світовій війні покажутьдокументальну стрічку "93:Бій за Україну".
Фільм розповідає про 93 окрему механізовану бригаду ЗСУ. Участь частини у війні на Донбасі з перших днів. Робота над картиною тривала 3 роки.
"Багато кадрів ексклюзивні. Наприклад, 2014 року, коли бригада вийшла на Луганщину, щоб боронити кордон. Це все відбувалося ще до анексії Криму. Звісно, що раніше їх показувати не можна було, щоб не розкривати розташування наших підрозділів,"- каже режисерка фільму Лідія Гужва.
Картина "93: Бій за Україну" поділена на 3 серії по 60 хвилин. Про перші місяці війни, бої на донецькому напрямі, оборону аеропорту, ротацію частини у Луганській області.
Автори кажуть, що в процесі роботи відзняли більше 50 інтерв'ю. У першій серії буде показано 22 з них. Оператор стрічки "93:Бій за Україну" - боєць 93-ої бригади Вадим Вейді. У фільми присутні кадри, які знімали самі кіборги.
"Деякі інтерв'ю з бійцями ми записували просто на позиціях, дещо дописували і пізніше, коли вийшли у Пункт Постійної Дислокації. Також ми знайшли тих, хто вже демобілізувався, і у фільмі вони розповідають про події, в яких брали участь. Є там інтерв'ю і хлопців, яких вже немає серед живих. Серед них "Мент"і легендарний"Оса", - розповідає Вадим Вейді.
93 бригада перебувала у зоні АТО до середини липня 2017 року. Бійці повернулись на місце постійно дислокації — селище міського типу Черкаське, Новмосковського району Дніпропетровщини. ... За цей час втратили 20 бійців. На прем'єрі будуть присутні командир бригади полковник Владислав Клочков і кіборги лейтенант Кирило Недря та підполковник Олександр Василенко.

6 грудня 2017 року відбудеться прем'єра повнометражного художнього фільму Ахтема Сеїтаблаєва "Кіборги" про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Презентують фільм про кіборгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі