Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2021 16:36

Презентували книжку пса-блогера

Презентували книжку пса-блогера
Пес Гермес позує з книгою порад про те, як жити з людиною. Видання покликане допомогти зрозуміти поведінку тварин. Автор: Практичні поради з людинознавства

9 вересня відбулася презентація книжки "Поради від пса Гермеса, як жити з людиною". Створена за ініціативою спільноти pets-friendly людей "Практичні поради з людинознавства". В освітньо-гумористичній книжці наведені рекомендації ветеринарів, експертів із зоопсихології, каністерапії, кінології, які допоможуть зрозуміти поведінку тварин. Зокрема, пояснюється, як правильно вигулювати собак і чому домашній улюбленець гризе речі.

"Зустріла Гермеса, коли він був безпритульним собакою" - розповідає керівниця спільноти pets-friendly людей "Практичні поради з людинознавства" Юлія Гусєва. - Ця мить перевернула моє життя. Вивчаючи проблему з безхатніми тваринами зрозуміла, що не можу просто сидіти й нічого не змінювати. Кожного дня лише до притулку "Сіріус" потрапляють від одного до 10 вусанів. За дослідженнями майже 70% тварин на вулиці мали господарів або народжені тваринами, які стали безпритульними через людей. Поради Гермеса народжувалися впродовж року. Щодня я дізнавалася від нього нове. А потім ми домовилися створити книжку".

"Така книжка українського авторства мала з`явитися, вона на часі", - каже зоопсихологиня Наталя Мартишко. - За 10-річну практику, на жаль, ще не було жодної книжки, яка розповідає про поведінку, ознаки й можливі реакції домашніх улюбленців, та як люди можуть розуміти їхню поведінку. Часто люди від незнання "олюднюють" тварин, накладаючи на них людський спектр поведінки. Наприклад: соромно, на зло, спеціально, злопам'ятність, дії зі шкідливості. І така неправильна інтерпретація порушує довіру вихованця до людини, не призводить до взаєморозуміння між людиною та собакою чи кішкою. Також важливо знати про межі особистого простору та враховувати їх у спілкуванні, допомагати контактувати вихованцеві з довкіллям".

Частина виручених від продажу коштів піде на реконструкцію найбільшого в Україні притулку для тварин "Сіріус". Його хочуть перетворити на "Простір для адопції тварин". У такий спосіб планують зменшити кількість безпритульних чотирилапих. У модернізованій установі їх соціалізуватимуть та готуватимуть до життя з людиною. А майбутніх власників котів і собак навчатимуть початкових навичок дресирування і допоможуть сформувати культуру поводження із тваринами.

Кошти на публікацію книжки "Поради від пса Гермеса, як жити з людиною" збирали на Спільнокошті. Також видання підтримали культурні діячі, зірки, лідери думок і власники бізнесу. Зокрема, співачки аlyona аlyona, ONUKA, Lida Lee, актори Ольга Сумська, Валерій Чигляєв, Діва Монро, телеведуча Надія Матвєєва.

"Якщо ви спілкуєтеся із собаками, то знаєте, що вони - ангели" - каже Валерій Чигляєв. - Хто не спілкується - спробуйте поглянути в очі тваринам з цієї точки зору. З дружиною Заріною Арчаковою зробили спектакль "Ангел". За книжкою Семена й Анни Ханіних "Осінній жираф". Це три оповідання, де розглядається, що таке ангел. Якась вища сила, що веде людину життям і від тебе нічого не залежить? Чи це той, хто заради твоєї усмішки ладен все пробачити? Або ж ангел - це собака? Третя оповідь - від особи тварини, що спостерігає за людьми. Ідея спектаклю виникла завдяки директорці притулку "Сіріус" Олександрі Мезіновій. І отримані за квитки кошти ми направили на допомогу закладу. Це важливо. У мене самого чотири собаки й кіт".

За підрахунками авторів ідеї, для побудови першого модуля "Простору для адопції тварин" потрібно за два роки продати 40 тис. примірників книжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притулок для бездомних тварин "Сіріус" створює сучасний простір для тварин і людей

Найбільший в Україні притулок для бездомних тварин "Сіріус" функціонує з 2000-го. Розташований у селі Федорівка Київської області. За роки існування притулку понад 5 тис. тварин знайшли новий дім. У "Сіріусі" проживають майже 3 тис. собак і котів.

Зараз ви читаєте новину «Презентували книжку пса-блогера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі