вівторок, 26 березня 2013 17:05

Премію Астрід Ліндгрен отримала аргентинська письменниця

Автор: Фото: Marisol Misenta
 

Міжнародна літературна премія імені Астрід Ліндгрен, що вручається за внесок у розвиток дитячої і юнацької літератури, присуджена художниці і письменниці з Аргентини Марісоль Місенте, відомої під псевдонімом Ісоль (Isol), про це розповів журналістам голова журі Ларрі Лемперт.

Ісоль народилася в Буенос-Айресі в 1972 році. У 1997 році вийшла її перша книга - розповідь про маленького хлопчика, який побачив чимало подібностей між самим собою і його собакою. За минулі роки Ісоль опублікувала близько десятка книг, в яких вона виступає одночасно і як письменник, і як ілюстратор.

Міжнародну літературну премію пам'яті Астрід Ліндгрен шведський уряд заснував у 2002 році. Її створення стало знаком визнання Астрід Ліндгрен (1907-2002), яка залишається і сьогодні однією з найулюбленіших і популярних у світі. Її книги перекладені на більш ніж 90 мов світу, серед них пригоди Малюка і Карлсона, Еміля з Леннеберги, Пеппі Довгапанчоха і інші.

Нагорода вважається однією з найбільших міжнародних нагород, які вручаються в галузі літератури для дітей і підлітків. Сума грошової винагороди складає 5 мільйонів шведських крон (500 тисяч євро). Церемонія нагородження пройде в Стокгольмі в кінці травня.

У 2012 році премію вручили 69-річному письменникові з Нідерландів Гуусу Куійеру.

Зараз ви читаєте новину «Премію Астрід Ліндгрен отримала аргентинська письменниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі