Ексклюзиви
неділя, 02 травня 2021 00:45

Повертається режисер із суперечливою репутацією

Повертається режисер із суперечливою репутацією
87-річний Роман Поланскі планує зняти новий фільм - драму "Палац" серед швейцарських Альп. Фото: AP.

Режисер Роман Поланскі планує зняти драму "Палац". Сценарій написав разом з другом-поляком Єжи Сколімовським. Це не перша їх спільна робота. 1962-го виступили співавторами фільму "Ножем у воді". Стрічка отримала номінацію на "Оскар".

Дія фільму відбуватиметься напередодні Нового року 1999-го, в розкішному готелі серед швейцарських Альп, де ненароком переплітаються долі різних гостей. Режисери тримають детальний сюжет в секреті. Зйомки почнуться восени.

Видання Variety та Deadline називають Поланскі суперечливим режисером. Досі лишається персоною нон-грата в кіноіндустрії. Режисер втік із США у 1978 році через звинувачення у згвалтуванні 13-річної Саманти Геймер. Справа все ще не закрита, до того ж його звинуватили в домаганнях ще кілька жертв. Досі перебуває у розшуку. Поланскі заарештували у Швейцарії 2009-го, але через 10 місяців місцева влада звільнила його з-під домашнього арешту. 2018-го його виключили з американської кіноакадемії. Відхилили його заявку на поновлення.

"Я знаю, що Поланскі має певні суперечки, але нас цікавить художня сторона та якість історії, а не його особистість. Чимале обурення викликала присутність його останнього фільму про справу Дрейфуса "Офіцер і шпигун" на кінофестивалі в Каннах 2019-го. Але потім він виграв приз від журі та три премії "Сезар" у Франції", - каже Паоло Дель Брокко, генеральний директор італійської компанії Rai Cinema, яка вироблятиме фільм Поланскі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мріяла про переїзд - заслужена артистка розказала про реалії життя в Польщі

Режисер Єжи Сколімовський вважається видатною фігурою східноєвропейської "нової хвилі", що розпочалася в 1960-х роках. Найбільш відомий завдяки трилогії фільмів "Глибокий кінець", "Крик" та "Місячне сяйво", що вийшли у 1970-1980-их. Потім був період затишшя, повернувся 2008-го з польсько-французьким фільмом "Чотири ночі з Анною".

Також Сколімовський актор. Навіть знявся у "Месниках" 2012-го - зіграв одного з лиходіїв, який допитує шпигунку Чорну вдову. Її втілювала Скарлетт Йоганссон. Також грав полковника КГБ у "Білих ночах" 1985-го та російського емігранта Степана у "Східні обіцянки" 2007-го.

У 1968 році, після одруження з американською актрисою Шерон Тейт, яку він зустрів на зйомках свого першого кольорового фільму "Безстрашні мисливці на вампірів", він перебрався в США, дебютувавши в Голлівуді картиною "Дитина Розмарі" (1968), що стала помітною віхою в історії кінематографа. Головну роль зіграла Міа Ферроу.

У 1968 році режисер Роман Поланські перебрався в США, дебютувавши в Голлівуді з трилером "Дитина Розмарі", що стала помітною віхою в історії кінематографа. Успіх був затьмарений вбивством його вагітної дружини Шерон Тейт та її трьох друзів у 1969 році членами угрупування Чарльза Менсона. Після вбивства режисер на кілька років виїхав до Європи. Ця трагедія сильно вплинула на всю подальшу творчість.

Зараз ви читаєте новину «Повертається режисер із суперечливою репутацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі