понеділок, 10 квітня 2017 12:54

"Пости з котиком набирають більше лайків, ніж вірші" - поети показали своїх котів

"Пости з котиком набирають більше лайків, ніж вірші" - поети показали своїх котів
Коти допомогли поетам читати вірші Фото: Diary.ru

Український поет Богдан-Олег Горобчук започаткував у Facebook читацький флешмоб #PetPoetryChallenge. Поет пропонує читати вірші разом зі своїми домашніми улюбленцями.

"Не дивно, що пости з котиком набирають в чотири рази більше лайків, ніж поезія. Безумовно, котики становлять естетичну цінність, як і поезія. Але далеко не однакову. Адже коли спостерігаєш за котиками - напружувати роботу мозку не варто взагалі. Інша справа - коли слухаєш поезію. Саме такі роздуми і надихнули на цей челендж. Навіщо протиставляти котиків і поезію як діаметрально протилежні типи контенту, якщо можна їх об'єднати?", - пише Горобчук.

Кіт поета - Маркс. На відео торкається лапою носа власника. Любить висмикувати нитки з хазяйського одягу. Чоловік не обмежує учасників флешмобу. Крім котів, пропонує залучати собак, хом'яків, папуг, шиншил та ігуан. Охочий взяти участь має записати власний або чужий вірш на відео поряд із домашнім улюбленцем. Потім додати хештег #PetPoetryChallenge. У пості з відео треба написати про свою тварину і відмітити 2-3 своїх друзів.

Естафету Горобчук передав поетам Тарасу Малковичу та Богуславу Поляку, й поетесам Ніці Новіковій та Анні Ютченко. #PetPoetryChallenge має благодійну мету. Його створили на підтримку українського літературного порталу "Читомо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий челендж: що можна намалювати з однієї хвилястої лінії

Громадяни Грузії, які отримали право їздити до країн Єврозоюзу без віз, влаштували флешмоб на підтримку України.

Зараз ви читаєте новину «"Пости з котиком набирають більше лайків, ніж вірші" - поети показали своїх котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі