неділя, 07 червня 2015 14:44

"Поступайтеся місцем літнім людям, ельфам і гномам" - у Києві стартував перший Comic Con (ВІДЕО)
40

Фото: Олена Павлова

6 червня у Києві розпочався перший фестиваль популярної культури Kyiv Comic Con. Зранку біля Українського дому кількасотметрова черга закрутилася утричі, наче батіг одного із учасників косплею - костюмованого ходу в образах героїв популярних фільмів, серіалів, книжок та коміксів.

Бетмени, Супермени, парочка Халків, зо п'ять Докторів Хто, Гаррі Поттер, мумії, роботи, герої Зоряних воєн, японської анімації і скандинавських саг - всі ці персонажі казилися на подвір'ї Українського дому, причому одночасно, утворюючи цілковий постмодерн - в живому колажі сюжетів та епох.

- Мама, я косплеєр! - волає весела група у артистичному дранті. Еполети із порізаних покришок, прикраси з пивних корків, плащі з мішковини і приятель у супермаркетному візку. Організатори фестивалю масової культури не очікували настільки масової навали відвідувачів. Швидко створили додаткові пункти продажу квитків та обміну на пропускні браслети вже заздалегідь куплених в інтернеті. Але це ніяк не зменшило довжелезну чергу - вона все більше наростала із хвоста.

Рудоволоса киянка Яна Лимар тримає донечку Кіру. Наймолодша учасниця косплею має рік і сім місяців, вушка рисі і патронташ із сосисок.
"Ми - маг Вольха Редна і Мантікора Манька за мотивами творів білоруської письменниці Ольги Громико, - розповідає Яна Лимар про свій образ та героїню дочки. - За книжкою був епізод, коли Мантікора стягнула сосиски і втекла на дерево. Тому подумала, що сосиски будуть для образу знаковою штукою.
Костюми робила місяць, спеціально для Київського Комік Кону. Ми прийшли утрьох. У чоловіка костюм за Вархаммером - Warhammer Fantasy Battle.
Косплеєм досі не займалися, але займаємося рольовим моделюванням та реконструкцією у клубі "Глубинный страж". Основний період - 15 сторіччя, Фландрія".

 

"Мой образ - Рагнар Лордброк головний персонаж серіалу "Вікінги", ставший спочатку ярлом, а потім конунгом всіх датських племен" - не виходячи із образу грізного воїна реве волонтер Комік Кону Олександр Москаленко. - Готували фестиваль декілька місяців. Це вперше у Києві, і для нас - великий досвід, боялися щось зробити не так. Зараз дивлюся на кількість людей і безумно радий, тому що це - перемоа. Сподіваюся, на майбутнє традиція збережеться".
Обличчя Рагнара заляпане "кров'ю", щоку розтинає шрам.
- Як цей шрам робили? - запитую.
- Сокирою, - показує вікінг на зброю за поясом і широко посміхається. Як справжній конунг вестиме героїв переможною ходою на відкриття фестивалю до Українського дому.

- Поступайтеся місцем літнім людям, ельфам і гномам! - оголошують ведучі, коли костюмовані колони увійшли до зали Українського дому. За кілька хвилин від кількості відвідувачів у приміщенні вже важко дихати. Cховатися від задухи можна у кондиціонованому кінозалі - де саме показують нову частину закарпатського мультсеріалу "Наша файта" від творців нашумілої пародії на Кисельова із афоризмом "Совпаденіє? Не думав". Із додатком про нову модель закарпатського смартфона, на якому можна грати у "Венґри бьордз" - тільки замість пташечок через кордон літають контрабандні цигарки.

На другому поверсі можна придбати комікси. Переважно американських у російських виданнях. Хоча є серед них і українські - "Герой поневолі" за повістю Івана Франка, "Патріот. Атака клонів" Вадима Назарова, дві частини "Даогопака" та інші. Також діють зали лекцій і настільних ігор. Перша київська комікс-конвенція триває до вечора 7 червня.

 

Зараз ви читаєте новину «"Поступайтеся місцем літнім людям, ельфам і гномам" - у Києві стартував перший Comic Con (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі