середа, 16 грудня 2020 15:06

Посмертний альбом Емі Вайнгауз став її найуспішнішим

Посмертний альбом Емі Вайнгауз став її найуспішнішим
Емі Вайнхауз не хотіла бути співачкою - мріяла стати офіціанткою на роликах. Але батько ознайомив її з мелодійним звучанням пісень Френка Сінатри. Завдяки бабусі Синтії, співачці кабаре, Емі остаточно закохалася в джаз. Коли стара пішла з життя, Емі вшанувала її пам`ять тату у вигляді pin up girl. Фото: Pinterest

16 грудня 2011 року посмертний альбом Емі Вайнгауз Lioness: Hidden Treasures стартував з 1-ої позиції британського чарту. Став найпродаванішим альбомом у кар`єрі співачки.

Виконавицю соул-музики, джазу та R&B критики визнали однією з провідних британських артисток нульових. Мала натхненний 1960-ми стиль — об'ємна зачіска й вугільно-чорні масивні стрілки. Їй присвятили колекції дизайнери Карл Лагерфельд та Жан-Поль Готьє.

2-й альбом Back to Black 2006-го приніс Емі 6 номінацій "Греммі". Перемогла в 5. Увійшла в Книгу рекордів Гіннеса. Посіла 10-те місце в списку найбагатших музикантів Великої Британії віком до 30 років.

Під час інтерв'ю з Тімом Кешем 2007 року ведучий передав Емі Вайнгаус, що Прінс хотів би виступити з нею. Дует планував виконати Love is a losing game. Плани не здійснилися.

2008-го Емі запросили записати головний саундтрек Джеймса Бонда - 22-ої стрічки про агента 007 "Квант милосердя". Не змогла виконати умови контракту через особисті проблеми.

Померла 23 липня 2011 року у своєму будинку в Кемдені, у північному Лондоні. Причина - алкогольне отруєння. Входить у так званий клуб 27 - музикантів, які значно вплинули на становлення музики і померли у віці 27 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режисер "50 відтінків сірого" знімає серіал про Рейгана та Горбачова

Перед смертю Емі Вайнгауз підозрювала, що чекає дитину, запевняють західні ЗМІ, посилаючись на слова батька відомої співачки Мітча.

Зараз ви читаєте новину «Посмертний альбом Емі Вайнгауз став її найуспішнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі