Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2017 13:43

Порошенко вручив чотири Шевченківські премії

Автор: president.gov.ua
  Петро Порошенко вручає Шевченківську премію Івану Малковичу
Петро Порошенко вручає Шевченківську премію Івану Малковичу

Президент України Петро Порошенко вручив національну премію імені Тараса Шевченка діячам культури та мистецтва. Журі визначило чотирьох лауреатів. Церемонія відбулася у київському музеї Тараса Шевченка.

Про це повідомляє tsn.ua.

У номінації "література" премію присудили поету та видавцю Івану Малковичу за збірку "Подорожник з новими віршами".

"Кожна його книжка знаходить вдячних читачів. Хочу також відзначити роботу видавництва "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га" під керівництвом Івана Малковича. Ви багато зробили для книговидавничої справи. І особливо - для розвитку дитячого читання", - сказав Петро Порошенко.

Лауреатом у номінації "візуальні мистецтва" став Микола Малишко за скульптурний проект "Лінія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це битва імен, а не художніх творів"

Автор: president.gov.ua
  Президент України вручає премію ім. Тараса Шевченка Богдані Фроляк
Президент України вручає премію ім. Тараса Шевченка Богдані Фроляк

У номінації "музичне мистецтво" премію отримала Богдана Фроляк за симфонію-реквієм "Праведна душа". А також хорову кантату "Цвіт" і музичний твір "Присниться сон мені".

За анімаційний серіал "Моя країна – Україна" у номінації "кіномистецтво" Шевченківську премію отримав Степан Коваль. Стрічка режисера "Йшов трамвай № 9" першим в історії національного кінематографа здобув перемогу на Берлінському кінофестивалі.

Автор: president.gov.ua
  Порошенко вручає премію ім. Тараса Шевченка Степану Ковалю
Порошенко вручає премію ім. Тараса Шевченка Степану Ковалю

"Мультиплікаційний серіал "Моя країна – Україна" викликає абсолютно дивовижне, потужне почуття любові до України", - зазначив Порошенко.

Розмір премії цього року становить 240 тис. грн.

Національна премія України імені Тараса Шевченка присуджується в номінаціях "література", "літературознавство і мистецтвознавство", "публіцистика і журналістика", "кінематографія", "музичне мистецтво", "театральна мистецтво", "концертно-виконавське мистецтво", "народне і декоративно-прикладне мистецтво" та "образотворче мистецтво". Щорічно присуджується не більше п'яти національних премій - по одній у кожній з номінацій. Розмір грошової премії щороку встановлюється згідно з указом президента.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко вручив чотири Шевченківські премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі