Ексклюзиви
середа, 02 листопада 2016 22:43

Помер клоун Олег Попов

Артист цирку, народний артист СРСР Олег Попов помер 2 листопада. Йому було 86 років.

Про це повідомив директор Большого московського цирку Едгард Запашний, пише ТАРС.

Олег Попов помер. Мені щойно подзвонив гендиректор Росдержцирку Дмитро Іванов і повідомив про це", - сказав Запашний.

За словами директора Росдержцирку, Попов помер у Ростові-на-Дону, де був із гастролями. Прибув до міста 27 жовтня. Планували, що гастролі триватимуть до 20 листопада.

 

"Він почувався добре, сидів увечері дивився телевізор, і раптом це сталося, раптово", - повідомив Іванов.
У червні 2015 року Попов приїхав у Росію для отримання міжнародної циркової премії "Майстер" у номінації "Легенда цирку". Це був перший приїзд артиста на батьківщину після еміграції до Німеччини 1991 року. Жив у місті Еглофштай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер головний годинникар ратуші

Олег Попов дебютував як клоун 1951 року в Саратовському цирку. Утвердився в цьому образі в Молодіжному цирковому колективі під керівництвом відомого клоуна Карандаша - Михайла Румянцева. Він брав активну участь телепрограмах для дітей, знімався в кіно, зокрема в ролі себе. Створив артистичний образ Сонячного клоуна.

У Німеччині виступав під псевдонімом Щасливий Ганс. На еміграцію його штовхнули розбіжності з колегами із цирку, а також суспільно-політичні зміни в країні. Олег Попов неодноразово наголошував на втраті майже всіх своїх заощаджень на початку 1990-х.

Виступав із першими гастролями радянського цирку в країнах Західної Європи, які принесли йому світову славу. 1991 року переїхав до Німеччини.

"Ми з родичами обговорюватимемо, де пройде прощання. Можливо, в Росії. Ми поки що не знаємо, який був його заповіт на цей рахунок. Поховають його, найімовірніше, в Німеччині", - додав Іванов.

Зараз ви читаєте новину «Помер клоун Олег Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі