вівторок, 26 жовтня 2010 08:58

Покійний Майкл Джексон заробив більше всіх живих зірок шоу-бізнесу

Покійний Майкл Джексон заробив більше всіх живих зірок шоу-бізнесу

Король поп-музикиМайкл Джексон, загибель якого потрясла армію його прихильників, за рік після смерті заробив більше всіх живих зірок шоу-бізнесу, повідомив в понеділок увечері журнал Forbes в своєму щорічному комерційному рейтингу покійних.

За рік, який завершиться 31 жовтня, Майкл Джексон посмертно заробив 275 мільйонів доларів. Шоумену, який за життя ніколи не фігурував в рейтингу знаменитостей журналу Forbes, не вдалося порівнятися у фінансовому успіху тільки з найбагатшою і найвпливовішою дівою екрану мільярдером Опрою Уінфрі.

Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя від передозування сильнодіючими снодійними препаратами.

У першій п'ятірці традиційно фігурує секс-символ не одного покоління американців співак і актор Елвіс Преслі з 60 мільйонами заробітку за минулий рік, творець "Володаря перснів" Джон Толкієн (50 мільйонів доларів), карикатурист Чарльз Шульц (33 мільйони доларів) і музикант Джон Леннон (17 мільйонів доларів).

У десятці посмертного комерційного успіху фігурують, окрім Толкієна, ще двоє письменників - автор "Трилогії Міленіуму" Стіг Ларссон, який помер до того, як була опублікована перша книга "Дівчина з татуюванням дракона", так і не дізнавшись про те, що став знаменитим. Трилогія принесла йому за минулий рік 15 мільйонів доларів.

Дитячий письменник і мультиплікатор, котрий найбільше продається, Доктор Сьюз (Теодор Гейзел) поповнив бюджет своїх спадкоємців 11 мільйонами доларів.

У хеллоуінськую "десятку" знаменитостей потрапив лише один учений - творцеві теорії відносності Альберту Ейнштейну на 55-му році після смерті вдалося заробити 10 мільйонів доларів.

Оприлюднений "рейтинг мертвих", за традицією приурочений до Хеллоуіну, став ювілейним десятим в історії видання.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Покійний Майкл Джексон заробив більше всіх живих зірок шоу-бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі