Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2018 21:45

Покажуть фільм про українських супергероїв

Покажуть фільм про українських супергероїв
Богдан Козій зіграв школяра, який створив нано-робота у фільмі "Фокстер і Макс". Фото - надане прес-службою

25 жовтня в український прокат вийде фентезійний пригодницький фільм "Фокстер і Макс" Анатолія Матешка. Розповідає про школяра, який створив пса-супергероя.

Дванадцятирічний головний герой Макс, якого грає Богдан Козій, втікає з дому й ховається під мостом. Там знаходить балончик з нано-фарбами. Малює графіті собаки. Малюнок, оживає і перетворюється в наноробота. Має надзвичайні здібності: за долю секунди "зчитує" фізичний та психологічний стан людини, може стати невидимим, рухає предмети поглядом. За Максом і псом полює злочинець, який хоче вкрасти ідею створення Фокстера, за сюжетом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про спецоперацію українських повстанців покажуть за кордоном

"Головна мораль полягає в тому, що сім'я, любов і довіра - це найцінніше в нашому житті, - каже режисер Анатолій Матешко. - А ще, віра в себе та справжня дружба здатні перемогти зло і врятувати світ. Казка чи мультфільм про героя з надможливостями виховує цілеспрямованість та наполегливість. Для сучасних дітей вибір супегероїв величезний – від американських силачів Бетмена та Супермена, нахабних лего-нінзяго, та всезнайок Фіксиків. Покажемо українського героя. Тим більше, маємо власну традицію. Першим героєм із надможливостями можемо вважати Котигорошка".
Бюджет картини "Фокстер і Макс" - 40 млн. грн.

У 2015 році вийшов перший національний комікс "Українські супергерої". Ідея належить буковинській письменниці Лесі Воронюк, а малюнки створила художниця Софія Розуменко. Це добірка історій, які перегукуються з сучасними подіями в Україні, а прототипами героїв стали воїни АТО та волонтери. У першому випуску герої повинні врятувати жайворонка, який є символом України і щодня приносить сонце. Якщо вони не впораються, настане вічна пітьма.
Влітку 2017-го року вийшов 4-й випуск "Хранителі країни", в основу якого лягла історія окупації Криму. Комікс має 7 персонажів, а сюжет розповідає про боротьбу за основний артефакт – мирне небо.

Зараз ви читаєте новину «Покажуть фільм про українських супергероїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі