четвер, 14 лютого 2019 11:30

Показали трейлер фільму про молодого Толкіна

Показали трейлер фільму про молодого Толкіна
Ніколас Голт зіграв головну роль у фільмі "Толкін". Стрічка розповість про молоді роки автора "Володаря перснів". Фото: imdb.com

У мережі з'явився трейлер біографічного фільму "Толкін". Стрічка розповідає про молодість англійського письменника Джона Р. Р. Толкіна, автора "Володаря перснів". У центрі уваги картини будуть стосунки митця з майбутньою дружиною Едіт Мері Бретт, участь у Першій світовій війні та початок літературної творчості.

В основі сюжету лежить історія дорослішання Толкіна. Він народився у 1892 році у Південній Африці. З 3 років жив в Англії. 1908 року, під час навчання у школі імені Короля Едуарда, Толкін зустрічає свою музу і майбутню дружину Едіт Мері Бретт. 1911-го разом зі своїми друзями організовує гурток любителів літератури "Чайний Клуб і Барровіанське товариство". Після закінчення Оксфордського університету йде до війська і бере участь у Першій світовій війні, зокрема в Битві на Соммі 1916 року. Водночас починає працювати над створенням вигаданого світу Середзем'я.

"Толкін" - це перший англомовний фільм фінського режисера Доме Карукоскі. Роль письменника виконав англієць Ніколас Голт, а Едіт Мері Бретт зіграла англоамериканка Лілі Коллінз. Зйомки тривали з жовтня до грудня 2017 року. Слоган стрічки - "Історія кохання, мужності та братства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму про світ без "Бітлз"

Ніколас Голт грає письменника вдруге. 2017-го він виконав роль американського автора Джерома Селінджера у біографічній драмі "За прірвою у житі".

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер фільму про молодого Толкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі