неділя, 06 серпня 2017 15:40

Показали картини лідера гурту Nirvana Курта Кобейна
4

Картина Курта Кобейна
Фото: http://www.dazeddigital.com
Картина Курта Кобейна Incesticide
Картина Курта Кобейна
Картина Курта Кобейна

Завершується виставка картин американського музиканта, лідера групи Nirvana Курта Кобейна. Картини й малюнки в зошитах показали у місті, де жив і помер Кобейн, Сіетлі. Більшість з них публіка побачила вперше після смерті музиканта у 1994 році.

Експерти організації UTA Artist Space, яка проводить виставку, коментують, що Кобейн виявляв інтерес до мистецтва протягом життя, починаючи з середньої школи. Паралелі можна проводити між темним і гумористичним характером його музики та його картин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили рідкісне відео гурту Nirvanа


"Курт Кобейн був, мабуть, самим знаковим музикантом свого покоління, але його робота як артиста візуального жанру часто не враховується, - каже Джош Рот, голова організації UTA Artist Space, яка проводить виставку. - Звертався до різних жанрів, включаючи живопис та колаж. Роботи Кобейна вказують на його творчу енергію та дотепність, але також на зусилля, щоб висловити його боротьбу з депресією, та героїновою залежністю". Один малюнок Кобейна Incesticide прикрашав обкладинку однойменного альбому 1992 року.
"Картини Кобейна, ще не відомі як його музика, дають уявлення про досвід художника та представляють важливий художній історичний розповідь, який разом з музичною спадщиною розповідає про грубу історію молодіжної культури у 1990-х роках", - зазначили в програмці виставки.

Nirvana - одна з найпопулярніших і найвпливовіших американських груп 1990-х. Успіх її альбому 1991 року Nevermind відкрив нову епоху в історії популярної музики: пластинки групи альтернативного року стали продавати багатомільйонними тиражами. Курт Кобейн був обтяжений своєю популярністю, він також страждав від героїнової залежності і виснажливого болю в животі. В квітні 1994 року його знайшли мертвим у власному будинку в Сієтлі. Офіційна версія загибелі 27-річного музиканта - самогубство. Після цього колектив розпався.

Зараз ви читаєте новину «Показали картини лідера гурту Nirvana Курта Кобейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі