пʼятниця, 11 травня 2012 15:15

Показ в Україні "Білої гвардії" є передбачуваним - Кириленко

Показ в Україні "Білої гвардії" є передбачуваним - Кириленко
Кадр з фільму. Джерело: filmpro.ru

Телесеріал "Біла гвардія" отримав ліцензію на показ в Україні. Лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко вважає це рішення ганебним, але передбачуваним.

"На мій запит до Міністра Кулиняка надійшла очікувана відповідь: прокатне посвідчення надано. А це означає, що українські телеканали незабаром почнуть показувати "Белую гвардию", у режисерській версії, що викликала в Україні шквал негативних відгуків як кінокритиків, так і просто глядачів. Сам Кулиняк побоявся поставити підпис, й офіційна відповідь підписана його заступником Богуцьким", - стверджує Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булгаков за часів "Білої гвардії" працював венерологом

Восьмисерійний серіал зняв режисер Сергій Снєжкін. Авторами сценарію виступили письменники-фантасти Марина і Сергій Дяченки (раніше вони адаптували для екранізації "Залюднений острів" братів Стругацьких).

Кириленко вбачає проблему не в одному, окремо взятому серіалі, а у загальному руслі української політики у сфері культури.

"Насправді питання навіть не до них, а до системної антиукраїнської гуманітарної політики Януковича, яка здійснюється з моменту його приходу до влади", - підсумував політик.

Нагадаємо, сценарій серіалу "Біла гвардія" неодноразово критикували експерти та українські ЗМІ. Крім маси історичних "ляпів" кінокритики й журналісти відзначають спотворення духу твору через те, що українці показані з різко негативної точки зору, а не іронічної, як у Булгакова.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Показ в Україні "Білої гвардії" є передбачуваним - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі