Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 15:06

Чому вони не говорять про книжки? - Влад Троїцький

Чому вони не говорять про книжки? - Влад Троїцький
Влад Троїцький розповів про ставлення влади до культури Фото: vezha.org

Свою думку щодо ставлення президента Петра Порошенко до українського народу і її культури озвучив режисер Влад Троїцький.

"Чому нереально боротися з корупцією в країні, в якій немає надбудови культури? Тому що є поняття "не соромно"... Колись були ці скандали з відпочинком за 500 тисяч у воюючій країні, де не дуже добре люди живуть. Для мене найстрашніше, що їм не соромно це робити. Це ніби норма", - наголосив Троїцький у бесіді з журналістами "Апостроф.Лайм".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меценат розповів, навіщо треба витрачатися на фестивалі класичної музики

Режисер вважає, щоб називатися інтелігентною людиною, треба принаймні спробувати нею стати.

"Один мій знайомий російський режисер Борис Юхананов сказав так: "Якщо ти не інтелігент, то принаймні постарайся прикинутися ним, а потім якось втягнешся". У цьому випадку мій роздум утопічний. Але чому ми не бачимо наших перших осіб на прем'єрах опер? Чому вони не говорять про книжки?" - запитав режисер.

Оперу IYOV Влада Троїцького покажуть 6 квітня в "страсну п'ятницю" у Національній опері України. Її створили за старозавітною книгою Йова з використанням латинських сакральних текстів.

Зараз ви читаєте новину «Чому вони не говорять про книжки? - Влад Троїцький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі