Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 17:04

"Плюси" здались - розблокували відео Geek Journal з критикою "1+1"

"Плюси" здались - розблокували відео Geek Journal з критикою "1+1"
За 5 років роботи, за які щотижнево випускали відео, канал Geek Journal здобув понад 100 тис. підписників. Фото: Youtube

На YouTube-каналі Geek Journal розблокували відео, яке було недоступне через скарги телеканалу "1+1". Звинувачували в порушенні авторських прав.

"Те, що сталось, однозначно ввійде в історію інтернет-срачиків. Ніхто не міг подумати, що українська інтернет-спільнота готова відстоювати своє з такою силою. Деякі взагалі тільки зараз помітили, що українськомовний YouTube існує", - каже власник каналу Geek Journal Тайлер Андерсон.

Представники "плюсів" сперлись на автоматичну програму, яка просто знаходить відео з їх контентом та нещадно видаляє. Незрозуміло, чому вона не вважає за піратство цілі серії їх шоу, які є на численних каналах. "Плюси" попросили мене визнати провину та видалити всі відео, що вважають плагіатом. На наступний день усі страйки магічним чином зникли. Нібито програма якось сама їх накидала та сама зняла".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське "Дизель шоу" 8 лютого перебирається на канал країни-агресора - ЗМІ

"Плагіат - це коли ти вкрав чужу роботу й приписав авторство собі. Тайлер же взяв контент "плюсів", посилаючись на них, щоб ні в кого навіть сумніву не виникло. Він зробив аналіз їх продукту, не заробляв на їх авторстві. Критикував феномен "1+1", соціальні події, наше суспільство та стан медіа. Тому це не є порушенням законодавства. А YouTube з недоробленою юридичною базою дає можливість "1+1" з їх крутими юристами та великими бюджетами наїжджати на блогерів, - каже блогер Андрій Павленко Gazeta.ua.

Я глибоко переконаний, що "1+1" прийшла п*зда. Докладу максимум зусиль, щоб їх глядачі зрозуміли, що редакція робить злочин стосовно них. Їхня Антоніна (збірний образ глядачок телеканалу, який вони самі й озвучили. Їй 35-40 років, чоловік працює на держслужбі. Сама ж домогосподарка, цілий день дивиться турецькі серіали. - Gazeta.ua) стала божевільною, яка живе в ілюзорному світі та гнобить своїх дітей та онуків. Вони відмовляться навіть з нею розмовляти. Телеканали займаються тим, що вганяють Антоніну в самотність, у якій вона й помре".

Минулого тижня українськомовний канал про кіно Geek Journal опублікував відео про творчий шлях телеканалу "1+1". Він похвалив ранні продукти "плюсів" і розкритикував теперішній контент. Через скарги "1+1" відео заблокували, а Geek Journal мали назавжди видалити з Youtube.

Коли Geek Journal підтримали популярні блогери та користувачі соцмереж, страйки зникли.

Зараз ви читаєте новину «"Плюси" здались - розблокували відео Geek Journal з критикою "1+1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі